Rangadót rendeztek október 24-én Akasztón a megye hármas bajnokság közép csoportjában. A hazai Akasztó második számú együttese fogadta a Soltvadkert második csapatát.

-Hirdetés-

Az akasztóiak múlt héten kissé meglepetésre csak döntetlent játszottak Császártöltésen, így mindenképpen szerettek volna újra a győzelem útjára lépni. Míg a soltvadkertiek egy esetleges idegenbeli sikerrel egy pontra megközelíthették volna a listavezető Akasztót. A találkozón végül háromgólos hazai siker született.

Akasztó FC II. – Vadkert FC STE II. 5-2

A mérkőzés első nagy ziccere a vendégek előtt adódott a 10. percben. Varga Bence átadása után Dulai Máté a kijövő kapus mellett is előtte a lasztit azonban pár centit tévedett és a labda végül az alapvonalon hagyta el a játékteret. A 35. percben Supka Alexander jobb oldali beadása után Lázár Zsolt lövése kerülte el centikkel a kaput. A 38. percben Burszki Zoárd jobb oldali beadása után Dulai Máté szerzett les gólt. A 40. percben Lázár Zsolt továbbítása után Palla Lajos passzolt Suhajda Gergelyhez, aki közelről vette célba Frittmann kapuját azonban a vendég hálóőr bravúrral hárított. A 43. percben megint Suhajda került ziccerbe azonban egy baloldali beadást követően nem tudta a labdát átfejelni Frittmann kezén. Így a félidőre 0-0-s döntetlennel vonultak a felek.

Végig nagy csata folyt a pályán. Itt éppen Solymosi Dánielt próbálja Vincze Sándor megállítani

A második félidő első negyedórájában mintha bennragadt volna az öltözőben a hazai csapat. Gyakorlatilag a középkezdés után labdát szereztek a vendégek és a támadás végén Palakovics Balázs szépen lőtte ki a bal felső sarkot (0-1). Tíz perc múlva jött az újabb soltvadkerti gól. Dulai Máté remek passza után a pár perccel korábban beállt Eiler László szerzett szintén szép találatot (0-2). Négy perc elteltével azonban szépítettek a hazaiak. Suhajda adott be jobbról melyet követően a vendégek védője Szekér János röviden fejelte haza a játékszert. Mielőtt Frittmann megfogta volna a labdát még bele tudott fejelni Lázár Zsolt a labdába és közelről a kapuba bólintott (1-2). Három perc múlva máris egyenlő volt az állás. Supka Alexander – Biber János összjáték után Palla Lajos-hoz került a labda, aki a vendég kapu jobb alsó sarkába lőtt (2-2).

Palla Lajos (labdával) háromszor volt eredményes a találkozón

Két perc múlva Geleta Patrik lecsúszott beadása landolt a felső lécen. A 69. percben Geleta passza után Dulai Máté lőtt centikkel mellé. A 75. percben ugyanezt megtette a hazai Palla is. A 80. percben már a vezetést is átvette az Akasztó. Suhajda Gergely beadása után Lázár Zsolt lőtt a vendég hálóba (3-2). Három perc múlva Lázár Zsolttal szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül. Mely után a játékvezető büntetőt ítélt. Melyet Palla Lajos lőtt a jobb alsóba. Frittman Patrik érezte az irányt, de hárítani nem tudott
(4-2). A 87. percben Lázár Zsolt fejese után újra Palla Lajos volt eredményes (5-2).

Lázár Zsoltnak gratulálnak a társak, aki két találatot is szerzett az összecsapáson

Tóth János, a hazaiak vezetőedzője elégedetten nyilatkozott a mérkőzés után:

– Hatalmas gratuláció jár a csapatomnak. Nagyon nagy tanúságot tettek arról, hogy hogyan is tudnak egymásért küzdeni 0-0-s félidő után. A második játékrész elején gyorsan kaptunk két gólt. De itt sem adták fel és olyan küzdésről tettek tanúbizonyságot, hogy lesöpörtük a pályáról a Vadkertet. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. Mivel egy masszív csapattal találtuk magunkat szemben. Az első játékrészben nagyon kemény küzdelmek voltak a mezőnyben. Egyik csapat sem féltette magát. Viszont ebből a hatalmas csatából mi jöttünk ki győztesen. Ami nagyon jól igazolja csapatom küzdeni tudását. A végére szeretnék gratulálni a Soltvadkertnek is, akiknek sok sikert kívánok a következő mérkőzésekhez.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (43 db kép)
MEGOSZTÁS