2020. október 30-án este az esős időjárás ellenére elstartolt Kiskőrös központjából a 2. Bagoly bringatúra. Az ORFK-OBB „Látni és látszani 2020” országos rendőrségi kampányához csatlakozott idén is a Trizoli Jótifuti Egyesület, amelynek tagjai között egész kicsi kerékpárosok is vannak.

Az eső és a sötét ellenére is látszódtak a jól felszerelt járműveikkel a kerékpárosok
-Hirdetés-

Dacolva hideggel és esővel, a Kiskőrösi Rendőrkapitányság képviseletében Baltás Adrienn c.r.zászlós által ajándékozott kerékpáros kellékekkel (fényvisszaverő prizmák és küllő-pálcika, kulacs, láthatósági mellény, első-hátsó világítás, fényvisszaverő hátizsák, gyerekeknek matrica, csengő) este 8 órakor kerékpáros csengőszóval – a KRESZ-nek megfelelően kivilágítva – elindultak a biciklisek, hogy bejárják városunk utcáit. A kerékpárosokat, mint oly sokszor Bolvári Zsolti kerékpárszevizes is kísérte autójával, hogy bármi gond esetén rendelkezésükre álljon.

A „Látni és látszani 2020” kampány 2020. október 19-től december 6-ig tart, amely során a rendőrség fokozott ellenőrzéseket végez. Az ORFK-OBB arra ösztönzi a gépjárművezetőket, hogy éljenek a felkínált lehetőséggel és ellenőriztessék járműveiket (szélvédők állapota, világítás) és a látásukat is, mely szolgáltatások ingyenesek. A Kiskőrösi Rendőrkapitányság illetékességi területén csatlakozott a kezdeményezéshez az Autócent Kft. Kévés Autó szervíz Soltvadkert, a G-Car autoszervíz Kiskőrös, az Írisz és Fókusz Optikák.

Baltás Adrienn c.r.zászlós a biztonságos kerékpározás jegyében adott át felszerelést a bringásoknak

A „trizolisok” nagyszerűen propagálták, hogy nem elég látni kerékpározás közben, a biztonságos közlekedés és saját élet megóvása érdekében látszani is kell. Az esti fényviszonyok és az eső ezt még nehezítette is tegnap, azonban a kampány elérte célját: a városban kerékpározókat bizony messziről láthatták a megfelelő kerékpáros felszerelésnek köszönhetően.

Kuti Zoli a Jótifutisok vezetője hívta fel a figyelmet a kerékpározás fontosságára:

A Trizoli egyesületi csoportban több mint 600-an vagyunk, 8 éve tekerünk már együtt. A bringatúrák 98%-a azért kötődik Kiskőröshöz, mert itt van infrastruktúra, 75 km egybefüggő kerékpárút.

2012 óta próbáljuk azt erősíteni az emberekben, hogy ilyen infrastruktúrával minél többen használják a bringát az autó helyett. Sokan járnak kerékpárral munkába is. 8 éve csináljuk a „Bringás reggeliket”, és a „Bringázz a munkába” kampányt. Ha jó az időjárás, ha van rá idő munka előtt, lehet ugyan hamarabb kell elindulni, de a saját egészségünk miatt az fontosabb, hogy kerékpárral közlekedjünk és ne kényelmi szempont legyen az autózás. Nem utolsó sorban pedig a pénztárcát is kíméli, ha tekerünk és nem autózunk.

A zord időjárás ellenére több család is érkezett, így kisgyerekek is tekertek a Bagoly bringatúrán

A tavalyi bagolytúrán csodás időt fogtunk ki. Idén sajnos esőt kaptunk, de tekerünk bent a városban 6-8km-t, és innen tervezünk egy hosszabb távot Kiskőrös-Soltvadkert között. Van aki Kecelről jött, ők arra is gyűjtik a kilométereket majd hazafelé. Hatalmas öröm számomra, hogy ideértek a rossz idő ellenére Szerbiából is a barátaink. A tavalyihoz hasonlóan idén 40 fő felett érkeztek a bringások. Bár sajnos a Libafutamunk idén elmarad, de decemberben mindenképp megtartjuk az Imperiál Mikulás félmaratont.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (33 db kép)
MEGOSZTÁS