Ősszel nem csak a diós, hanem a mákos sütik szezonja is elérkezik, és bár legtöbbször karácsonyi jellegű fűszerezéssel, mazsolával, citrommal-naranccsal párosítják, ez a recept most egy kis nyarat csempész a mák mellé.

Hozzávalók

A TÉSZTÁHOZ:

-Hirdetés-

22 dkg liszt

13 dkg puha vaj

11 dkg cukor

2 tojássárgája

1 citrom reszelt héja

1 csipet só

A TÖLTELÉKHEZ:

2 csomag vaníliás pudingpor

20 dkg darált mák

15 dkg porcukor

8 dl tej

1 üveg őszibarackbefőtt

2 tojásfehérje

A tojások sárgáját habosra keverjük a puha vajjal, a sóval, a citromhéjjal és a cukorral. Beledolgozzuk a lisztet. Egy 22 cm átmérőjű kerek, kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, belenyomkodjuk a tészta kétharmadát. A maradékot betesszük a hűtőbe.

Levágunk egy csík sütőpapírt, összehajtjuk, és kibéleljük vele a tortaforma oldalát. Nyolc deci tejjel sűrű vaníliás pudingot főzünk a két csomag vaníliás pudingporból. Belekeverjük a mákot és a porcukrot is. Habbá verjük a fehérjéket, óvatosan, hogy ne törjük meg, beledolgozzuk a mákos pudingba. Ráöntjük a tésztára, majd rászórjuk a leszűrt, összekockázott őszibarackot.

A tetejére reszeljük a maradék tésztát, és 170 fokon körülbelül 70 percet sütjük.

Ha kicsit hűlt, levesszük az oldalát, és átcsúsztatjuk egy rácsra. Csak akkor lehet szépen szeletelni, ha teljesen hidegre hűlt.

Forrás: videkize.hu

MEGOSZTÁS