Az országban elsőként nyílt meg Csengődön az első közösen üzemeltetett postai és takarékbanki fiók november 6-án. A Magyar Posta és a Takarékbank tesztelési szakaszba lépett projektindító program célja, hogy hosszú távon biztosítsa a kistelepüléseken élők számára az alapvető postai és pénzügyi szolgáltatások elérését, és növelje az ellátási színvonalat.

A program keretében kiválasztásra került több mint húsz olyan 1000 és 3300 fős közötti kistelepülés, ahol megkezdik a közös működtetés tesztelését. Első körben 2020 novemberében országszerte tíz településen várható a program indulása.

A projektindító eseményen Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter adott tájékoztatást
-Hirdetés-

A vidék lakosságmegtartó erejének kulcsa, hogy az alapvető szolgáltatások elérhetősége hosszú távon megmaradjon, ezért a kormány támogat minden olyan törekvést, amelyek ezen szolgáltatások megtartását célozzák“- mondta Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Csengődön a Magyar Posta és a Takarékbank közös projektindító eseményén.

A miniszter tájékoztatott, hogy a postákon elérhető szolgáltatások beköltöznek a helyi takarékfiókba és a továbbiakban ott érhetőek el. A postai szolgáltatások a takarékfiók épületében kapnak helyet, tehát a szolgáltatás nem szűnik meg. A csekkeket, leveleket, csomagokat ugyanúgy feladhatják, ahogyan eddig tették, mindössze a helyszín változott.

A tesztidőszak fél évig tart, mely eredményeit kiértékelve dönt a két társaság a program hosszú távú sorsáról. Felhívta a figyelmet arra, hogy csak a postai az úgynevezett felvételi tevékenység kerül át a takarékfiókba, a kézbesítést továbbra is a posta illetve a posta munkatársai látják el.

Az első levél feladása

Hangsúlyozta, hogy a programban érintett posták dolgozóit tovább foglalkoztatja a Magyar Posta, ugyanazon vagy hasonló munkakörben, egy másik postán, de körzeten belül. Egyes esetekben pedig a Takarékbank veszi át a postai dolgozót. A miniszter meggyőződése, hogy az összevonással nem fog megnőni a várakozási idő, tehát a szolgáltatások ugyanolyan kényelemmel vehetőek igénybe, mint eddig.

Pivarcsi Csaba, Csengőd polgármestere reméli, hogy a mintaprojekt sikeres lesz és hosszútávon biztosítja azokat a szolgáltatásokat, amiket az itt élők megszoktak és igényük van.

A projektindító eseményen a Magyar Posta vezérigazgatója, Schamschula György és a Takarékbank elnök-vezérigazgatója, Vida József közösen leplezte le a helyi Takarékbank épületére szerelt postai pajzsot, majd átadták jelképesen az épületet.

MEGOSZTÁS