A kiskőrösi SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskolában nagy hagyománya van a rézfúvós oktatásnak. Az itt tanuló diákok közül már többen értek el kiváló eredményeket a különböző versenyeken, és most, három fiatal jutott a XV. Országos Lubik Imre Trombitaversenyen országos döntőjébe.

A rézfúvósokat felkészítő Gmoser István elmondta, hogy XV. Országos Lubik Imre Trombitaversenyen indult négy tanítványa, akik közül az I. korcsoportban Újvári Bálint, és Bocor Jonatán, a II. korcsoportban pedig Juhász Áron jutott be az országos döntőbe.

Az elődöntő érdekessége volt, hogy a járványhelyzetre való tekintettel, online módon kellett bemutatniuk a versenyzőknek a kötelező és a szabadon választott műveket. A 3 fős versenybizottság (két állandó taggal) előzetesen kialakított értékelési szempontok alapján, egymástól függetlenül, egyénileg értékelték a versenyzők teljesítményét.

-Hirdetés-

A versenybizottság elnöke és tagjai külön-külön legfeljebb 20-20 pontot adhattak a versenyzők műsorának bemutatására. Értékelési szempontok között szerepelt a hangszín, hangindítás, intonáció; ritmusjáték, tempóválasztás és tempótartás; artikuláció; stílus-tudatosság; dinamikai utasítások betartása, árnyalatokban gazdag megvalósítása; frazeálás; hangterjedelem és állóképesség; technikai koordináció; szöveghűség; érzelmileg átélt művészi formálás.

A szegedi, digitálisan lebonyolított válogatóra, napi gyakorlásokkal készültek a gyermekek. A felkészítő kiemelte, hogy évek óta van kiskőrösi résztvevője a verseny országos döntőjének és nagyon büszke a fiúkra, hogy idén hármuknak is sikerült ez. Az öt korcsoportban meghirdetett versenyen, korcsoportonként a 10-15 legjobb jutott az országos döntőbe, amit a tervek szerint áprilisban rendeznek majd meg Zalaegerszegen. A megrendezés formájáról (személyes megjelenés vagy digitális forma) a vírushelyzet alakulásának függvényében később születik majd döntés. 

 

MEGOSZTÁS