Szedmák Tamás önkormányzati képviselő elmondása szerint a legrosszabb járda a Mészáros Lőrinc utcában található a választókerületében. Több szakasza is balesetveszélyessé vált, van ahol 3-5 centiméterrel felnyomták már a fák gyökerei és a fagyok a járdalapokat.

Ez a probléma rövidesen a teljes szakasz felújításával megoldódik, amelyről az önkormányzati képviselő tájékoztatott.  

Valóban a legrosszabb járda itt található a választókerületemben, ami egyébként 2 kerületet is magába foglal. A Mészáros Lőrinc utcát keresztező Damjanich utca a körzethatár, onnantól a vasút felé a 7-eshez, azt megelőzően pedig 6-os választókerülethez tartozik. Tehát Pethő Attila képviselőtársammal osztozunk az utcán.

A Mészáros Lőrinc utca több szakasza is balesetveszélyessé vált
-Hirdetés-

A megválasztásom után az első lakossági fórumon elmondtam, hogy melyek az én elképzeléseim erre az elkövetkező 5 évre. Az egyik prioritás ez volt, hiszen ezt kérték tőlem a lakosok és az én személyes vélem is az, hogy ezt a problémát lehetőségekhez mérten mielőbb meg kell oldani. Így ígéretet tettem, hogy amint lehetőségünk van, fogunk lépni ezzel a járdafelújítással kapcsolatban. Kiskőrös Város Önkormányzata benyújtott egy pályázatot a Belügyminisztériumhoz, és ennek köszönhetően megújulhatnak a Mészáros Lőrinc utca és a Petrovics utca járdái. Elméletileg ebben az évben elkezdődnek az előkészítési munkálatai, és tudomásom szerint a Kőröskom Nonprofit Kft. a Mészáros Lőrinc utcával fogja kezdeni. A felújítás vélhetően jövő év első negyedévében meg is valósul

tájékoztatta hírportálunkat Szedmák Tamás alpolgármester, a 7-es választókerület képviselője.

A járda felújítása vélhetően jövő év első negyedévében meg is valósul

Különböző fórumokon Font Sándor országgyűlési képviselő többször is azzal bíztatta a lakosságot, hogy rövidesen elindul az új vasút megépítése. Szedmák Tamás szerint ez idővel azt is magában hordozza, hogy egyre többen fogják a vasutat választani közlekedési eszközzé. Ezért kiemelt szerepe lesz a járdának is, melyet nagyon sokat választanak a vasútállomáshoz vezető útként.

„A választókerületemben található másik prioritás a Jókai utcai járda, mely több része nagyon rossz állapotban van. A Munkácsy utca egyik részén még a tavalyi évben felújításra került a járda, viszont van még egy pici szakasz, ahol még nem lett kialakítva, tehát ott szükségessé vált a pótlás. Ugyanezen utcának az újabb szakaszán – ami a 80-as, 90-es években épült – egyáltalán nincsen járda. A Kőröskom egyébként már elindult a kivitelezésben, egy ingatlan előtt maradt ki egy szakasz, de az sem trehányságból! Ott a tulajdonos kérte, hogy ne építsünk mi járdát oda, mert azt saját maga szeretné kivitelezni, ami eddig még nem történt meg” – tájékoztatott az alpolgármester.

MEGOSZTÁS