A Kiskőrösi Óvodák a tanév kezdete óta tartó beruházásai folyamatosan zajlanak, melyekről korábbi cikkünkben olvashattak már. A Thököly Utcai Tagóvoda felújítási munkálatai a végéhez értek, és a homlokzati felújítás, nyílászáró csere, tetőcsere után a gyermekek ismét elfoglalhatták jól megszokott helyüket.

Kapcsolódó cikk
Év eleji start a Kiskőrösi Óvodák tagóvodáiban
Év eleji start a Kiskőrösi Óvodák tagóvodáiban
A Kiskőrösi Óvodák intézményegységeiben szeptembertől esztétikus és biztonságos környezet fogadja a gyermekeket. Természetesen a mai napig akad javítani, szépíteni való....

Az idei augusztus egy kicsit máshogyan telt a Thököly óvoda dolgozói számára, hiszen ekkor tudtuk meg, hogy a hosszú ideje várt homlokzat és belső felújítás augusztus utolsó két hetében megkezdődik, így nem kezdhetik meg a nevelési évet a megszokott épületben– tájékoztatott Ősziné Dulai Zsuzsa, tagintézmény-vezető.

Felújítás után

Az elmúlt időszak történéseiről beszámolt Vlcskóné Csatlós Erzsébet intézményvezető is.

-Hirdetés-

A változáshoz ismét nagy összefogásra és egy jól kidolgozott logisztikai stratégiára volt szükség. A kiköltözés és a beköltözés sikeres megvalósításához is nagy erőket kellett megmozgatni. Mindkét csoport a Batthyány óvodába költözött át ideiglenesen. Itt a tornateremből, és a fejlesztő szobából kellett barátságos, otthonos csoportszobákat kialakítani és az új lakóknak megfelelő méretű udvari teret biztosítani -mondta.

Az intézményvezetőt büszkeséggel tölti el, hogy mindkét óvoda dolgozói rugalmasan vették az akadályokat, és az összehangolt munkának köszönhetően zökkenőmentesen sikerült az évkezdés. A szülők, gyerekek is hősiesen helytálltak, jól alkalmazkodtak ehhez a nem minden napi helyzethez.

Az őszi szünet utolsó napjaiban itt még hatalmas sitt hegyek voltak

Példátlan összefogást tapasztalt a visszaköltözés kapcsán is, mint mondta:

„Örömmel fogadták a hírt októberben, hogy az őszi szünetben újra birtokba vehetik szeretett kis óvodájukat. Ismét nagy erőket kellett megmozgatni, hiszen egy felújítás nem kis rumlival jár. A szülők, a kivitelező és a Kőrösszolg Kft. dolgozói időt és energiát nem sajnálva segítettek pakolni, takarítani. Ennek az összefogásnak köszönhetően novembertől végre újra visszatért a gyermekzsivaj a Thököly óvodába.”

A gyermekekért ismét győzedelmeskedett a segítő kéz és a feltétel nélküli tenni akarás.

MEGOSZTÁS