A Kiskőrösi Óvodák valamennyi tagóvodájában az eltelt hetekben mindenki lelkesen készült Márton napjára.  Márton napi szokásokról, és Márton püspök legendájáról élményszerű módon szerezhettek ismereteket kicsik és nagyok az ünnepség hetében. A rendezvény fő célja, hogy a gyermekek egy vidám, tartalmas délelőtt keretében mutathassák be egymásnak az eltelt hetekben, továbbá a különféle tehetségműhelyekben szerezett tudásukat.

Az Erdőtelki Tagóvodában, a toll fontosságát emelték ki. Nemcsak beszélgettek a felhasználásról, de a gyerekek ki is próbálhatták például a tollfosztást, vagy épp a tollal való írást is. Dunyhával-tollaspárnával játszottak. A jó munka jutalmaként tollasbált rendeztek ahol, elfogyasztották a süteményt, a libazsíros kenyerüket, miközben táncolhattak a gyereket.

A Márton nap népszerű játéka dunyhával
-Hirdetés-

A Batthyányi Utcai Tagóvoda udvara a jeles napon megtelt gyermekzsivajjal. Hiányzott a jól megszokott hangulat, a mécsesek fénye, a tábortűz, a szülők jelenléte. A jól ismert mondókák és énekek után, táncházzal zárták a programot, ahol népi mondókák, népi játékok és énekek biztosították a jó hangulatot.

Táncház Pásztor-Markella Eszter vezetésével

A Mohácsi Utcai Tagóvodában is másképp telt az ilyenkor megszokott ünnep. Az óvoda életében már hagyomány, hogy méltóképpen búcsúznak el az ősztől. Ilyenkor a nagycsoportosok műsorral készülnek, a szüleik pedig segítenek a dekorációk elkészítésében és vendégül látják a többi csoportot. A szülők, most is kivették a részüket az előkészületekből, ám az ünnepségen a kialakult helyzetre való tekintettel, már nem vettek részt. A kedves hangulatú műsor egyik fele az ősznek szólt, a másikban pedig Szent Márton legendájáról emlékeztek meg.

Szebbnél szebb versek az őszbúcsúztatón

A Thököly Utcai Tagóvodában az ünnepséghez méltó környezetben már reggel óta készültek a gyermekek és óvónők a nagy napra. A délelőtt folyamán Szedd alá! tehetségműhely keretében tanult modern táncukkal brillíroztak a tehetséges gyermekek. Majd a Tulipán Táncos tehetségműhelyben elsajátított dalos játékok tánclépéseivel nyűgözte le a kis csapat a közönséget. A produkciók sorát Márton hol vagy? című játékkal zárták az óvodások. A fáradalmakat a szépen terített vendégváró helyiségben pihenhették ki a gyermekek, ahol a saját maguk készítette libazsíros kenyeret fogyaszthatták el jóízűen. Záró programelemként lámpás felvonulás zajlott le az óvoda környéken.

Vidám, pattogó szeretetgombócok

Végül, de nem utolsósorban a Szűcsi Tagóvoda minden csoportja mutatta be az óvoda udvarán, azokat a dalokat, verseket, amelyeket a Márton napi néphagyományokról szóló tematikus időszakban tanultak. A nagycsoportosok pedig jelmezbe bújva a legenda nyomába eredtek és részesei lehettek a történetnek. A gyerekek igazán beleélték magukat szerepbe, a történettel gyakorolták a segítőkészséget, találkozhattak a jószívűség és a szeretet fogalmával.

Átváltozva Szent Márton legendája közben

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (84 db kép)
MEGOSZTÁS