A Kunság Rádió helyett rövidesen új rádiócsatorna kezdi meg a működését, teljesen más műsorokkal és változatos zenei kínálattal.

Kiskőrös Város Önkormányzata idén nyáron megvásárolta a Kunság Média Nonprofit Kft.-t, amely többek között a rövidesen leköszönő Kunság Rádiót is üzemelteti. Az új tulajdonos célja a rövidesen elinduló új rádióadó elindításával, hogy legyen ismét Kiskőrösön egy népszerű, aktuális híreket, zenéket és hasznos információkat továbbítani képes helyi rádió. Fontosnak tartják továbbá, hogy a rádión keresztül egy új kommunikációs csatorna is megnyílhasson Kiskőrösön: a hírek, közlemények eljuttatására a lakosok felé. Küldetésüknek tekintik, hogy beszámoljanak ezen a felületen is a városban és a térségben zajló eseményekről, rendezvényekről, valamint folyamatosan helyet kaphassanak a nyilvánosságban a térség civil szervezetei, vállalkozásai, valamint a szerveződő kezdeményezések is.

-Hirdetés-

Már a vásárláskor megszületett az elképzelés, hogy az eddig megszokott helyett egy teljesen új rádiócsatorna induljon el a 97MHZ frekvencián, amely térségi rádióadóként működik majd, nagyjából 30 kilométeres vételi körzetben. A változtatáshoz az engedélyezési eljárás már megtörtént az illetékes hatóságokkal, így jogilag már zöld utat kapott az új csatorna elindulása. Jelenleg a beszerzett új technikai eszközök beállítása zajlik a stúdióban, valamint a munkatársak felkészítése is elindult az új műsorstruktúra kialakításához.

Az új rádióadó neve Rádió 97 lesz, amely 2020. december 1. napjától kezdi meg működését. Kiskőrös központtal fogható lesz minden bizonnyal: Bócsa, Soltvadkert, Tázlár, Kecel, Imrehegy, Akasztó, Csengőd, Tabdi, Páhi, Kaskantyú, valamint Izsák településeken is. Az új adó elindulásával, a vállalkozások számára egy új hirdetési lehetőség is megnyílik a térségben, amellyel reményeink szerint rövidesen napi szinten több ezer hallgatóhoz juthat el egy-egy hirdetés tartalma.

A rádió új munkatársai új műsorokkal, változatos zenei kínálattal, és fontos hírekkel, információkkal szolgálnak majd a térség lakosainak, rádióhallgatóinak 2020. december 1-től.

A december 1-jén induló Rádió 97 műsorai között vidám, informatív reggeli beszélgetős műsorok lesznek hallhatók, majd délután is tematikus műsorokkal jelentkezik az új adó. A főszerep pedig természetesen a legnépszerűbb zenéknek jut, hiszen egy igazán fiatalos, mindenki számára kedvelhető műsorral jelentkezik az új csapat 2020. december 1-jén reggel.

A rövidesen induló új rádiócsatorna híreiről napokon belül újabb információkat tudhatnak meg a városban működő internetes médiafelületeken, közösségi média csoportokban, valamint a Kiskőrös TV műsoraiban egyaránt.

MEGOSZTÁS