A kiskőrösi Sorsok Háza Szociális Intézmény – Család- és Gyermekjóléti Szolgálat
ötödik alkalommal szervezi meg – az országos kampányhoz csatlakozva – karácsonyi adománygyűjtő kampányát, a Cipősdoboz Akciót. A kampány keretén belül Nektek is lehetőségetek van meglepetésekkel kedveskedni a rászoruló gyerekeknek, nem csak azért, mert közeleg a karácsony, hanem mert másoknak örömet szerezni jó!

Idén a pandémiás időszak miatt talán még nagyobb összefogásra és segítségre van szükség, mint a korábbi években. 

-Hirdetés-

 

Hogyan készülj? Hogyan készíthetsz ajándékot?

Keress egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt! Ezután döntsd el, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánod ajándékod, s a cipősdobozt töltsd meg ajándékokkal.

Mit tehetsz a cipősdobozba?

Cipősdoboz ajándékodba bármit tehetsz, aminek egy gyermek örülhet. Ez életkortól és nemtől függően sok minden lehet, ajándékodnak szinte csak a fantáziád szab határt és persze a doboz mérete.

Illusztráció

A dobozod tartalmazhat:

  • mesekönyvet és ifjúsági könyveket, színezőt
  • játékot (társasjáték, kártya, kocka, építőjáték, labda, autó, foglalkoztató és     készségfejlesztő játék, baba, ugrálókötél, egyéb sporteszköz, stb.),
  • higiéniai felszerelést (dezodor, tusfürdő, sampon, fogkefe, fogkrém, fésű)
  • édességet (cukorka, nyalóka, csokoládé, keksz)
  • íróeszközt és egyéb iskolai felszereléseket (füzet, toll, filc, zsírkréta, színes ceruza)

Mit ne tegyél a dobozba!

  • agresszivitásra késztető képeket, játékokat; pl.: játékpisztoly, kés, pc-játék
  • konzervet, romlandó ételeket, gyümölcsöt
  • törékeny tárgyat (tükör, porcelánbaba, stb.)
  • gyógyszereket
  • sampon, testápoló (egyéb folyékony tárgy esetén tanácsos gondosan becsomagolni azt)

Hogyan csomagolhatod be a dobozt?

Elkészített ajándékod csomagold be színes csomagolópapírral, lehetőleg külön a tetejét és külön az alját, majd ragaszd le átlátszó cellux ragasztó szalaggal, vagy kösd át zsineggel, szalaggal! Így nem nyílik ki szállítás során, viszont könnyen kinyitható és visszazárható az elengedhetetlen biztonsági átnézések elvégzésekor! A dobozra jól láthatóan írd fel, hogy milyen korosztályú lánynak/fiúnak szánod ajándékod, pl. így: „fiú 12” vagy „lány 8”.

Hol és mikor tudod leadni a cipősdobozodat?

Az elkészült ajándékcsomagot legkésőbb december 15-ig juttasd el a Sorsfordító Szolgáltató Központ, Sorsok Háza Szociális Intézmény – Család- és Gyermekjóléti Szolgálathoz az alábbi címre: 6200 Kiskőrös, Rákóczi Ferenc utca 12. mindennap 7:00-19:30 óra között. 

Szeretettel várják cipősdobozaitokat december 15-ig mindennap 7:00-19:30 óra között a Rákóczi utca 12. szám alatt Kiskőrösön

Hova kerülnek az ajándékok?

Az összegyűjtött cipősdoboz ajándékokat a kiskőrösi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat egy közös karácsonyi ünnepség keretén belül adja majd át a hálózatukban lévő rászoruló gyermekeknek, még az ünnepek előtt.

A Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai egész évben rendszeresen gyűjtenek illetve osztanak szét adományokat a rászorulók között, nem csak most a szeretet ünnepe alkalmából szeretnének ajándékokkal kedveskedni.  Napi rendszerességgel osztanak ki több mázsa pékárut, zöldséget, gyümölcsöt, melyeket a helyi Tesco áruház biztosít. Időről-időre magánfelajánlásokból kisebb-nagyobb mennyiségű ruhaadomány is érkezik a szolgálathoz, melyhez havi rendszerességgel ruhaosztás keretében férnek hozzá a rászorulók. 3-4 havonta, szintén felajánlásokból érkezik bútoradomány is, melyek azon ügyfeleik között kerülnek kiosztásra, akik a legjobban rászorulnak, ugyanis munkatársaik, a rendszeres családgondozás kapcsán tisztában vannak azzal, hogy hol van ezekre a legnagyobb szükség. 

Szeretettel várják cipősdobozaitokat december 15-ig mindennap 7:00-19:30 óra között a Rákóczi utca 12. szám alatt! 

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (4 db kép)
MEGOSZTÁS