Szerda délelőtt érkezett a Kőrösszolg Nonprofit Kft. telephelyére az a multifunkciós munkagép, mely a professzionális és hatékony munkavégzésben segíti a szakembereket.

Gianni Ferrari multifunkciós településüzemeltetési munkagép

Schäffer Tamás, a Köröszszolg Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy nagy örömére szolgál, hogy széles-e világnak és elsősorban Kiskőrös lakosságának bemutathatják az új Gianni Ferrari Turbo 2-4 Cruiser multifunkciós településüzemeltetési munkagépet. Ezt a Kőrösszolg Nonprofit Kft. most üzembe is helyezi, és a város szolgálatába fogja állítani.

-Hirdetés-

Azért van szükség erre a gépre, mert az elmúlt tíz évben annyi közterületi fejlesztés zajlott a városban, ami nélkülözhetetlenül szükségessé tesz egy ilyen kategóriájú, mindenre is alkalmas munkagépnek a beszerzését. Mind a burkolt felületek, mind a városi zöld felületek jelentősen megnőttek. Ezzel párhozamosan a minőségük is javult, az azt megelőző évekhez képest. A gondozott gyepfelületek, a térkő burkolatok, a burkolt útpadkával rendelkező vagy kiemelt szegéllyel rendelkező utak, járdák és kerékpárutak száma is igencsak megnőtt Kiskőrösön. Ezek olyan értékeket őriznek mostanra, hogy a hagyományos településüzemeltetési feladatellátáson belül, a kézi erővel történő munkavégzés már gazdaságtalanná vált. Ezért gépesíteni kellett, és ehhez komoly technika beszerzésére volt szüksége a cégnek.

Reményeink szerint, mondta Schäffer Tamás, mi most ezt tettük meg ennek a gépnek a beszerzésével, ami már bő fél-háromnegyed éve zajlik a háttérben. Nagyszámú, a forgalomban elérhető, hasonló gépeket tekintettünk meg. Sok forgalmazóval vettük fel a kapcsolatot, megtekintettük a gépeket működés közben is, annak érdekében, hogy kiválaszthassuk azt, ami itt Kiskőrösön, a mi feladatellátásunkhoz a legmegfelelőbb. Úgy láttuk, hogy arra a célra, amire nekünk szükségünk van itt a városban, ez a gép felel meg a legjobban.  

Gianni Ferrari munkagép és a tartozékai

A Kőrösszolg Nonprofit Kft. 2015 óta működik, és az elmúlt öt év folyamatos gazdálkodása biztosított arra forrást, hogy fejlesztéseket is tudjanak a napi munkavégzésük mellett megvalósítani.

A Gianni Ferrari munkagép teljes egészében saját forrásból, a cég gazdálkodásából került megvásárlásra, tette hozzá Schäffer Tamás. “Most erre van jelen pillanatban forrásunk, és ezekre a fejlesztésekre azért is szükségünk van, hogy az elkövetkezendő 5-10 évet is hasonló gazdaságos működés mellett tudjuk biztosítani.”

Mint megtudtuk, a gépnek és a tartozékainak az ára, nettó 14 és fél millió forintot ölelt fel. Ez a fejlesztések első ütemét jelenti.jövő évre is tolódik egy hasonló nagyságrendű fejlesztés, beruházás: ennél egy kicsit kisebb kategóriát, viszont nagy adapterszámot, többfunkciós használhatóságot biztosító gép tervezett beszerzésével.

Ez a munkagép többfunkciós, ezért nagyon sok feladatra fogják tudni használni a szakemberek. Az év – kis túlzással – 365 napjában lehet majd látni a Gianni Ferrarit munka közben Kiskőrösön. Hiszen sok rendezvény alkalmával hétvégén is dolgoznak a Kőrösszolg Kft. munkatársai, és akkor is feladatot fog teljesíteni az új gép.  

Gianni Ferrari utcaseprés közben

A Gianni Ferrari mind zöld– mind pedig burkolt felület fenntartására és kezelésére egyaránt alkalmas.

Tehát utat seperni, lehullott lombot gyűjteni, télen síkosságot mentesíteni, illetve havat tolni, kiemelt szegélyek mellett padkát fenntartani ugyan úgy lehet vele, mint nagy zöld felületeken füvet nyírni fűgyűjtéssel vagy mulcsozással, gyepszellőztetéssel. Mivel most, november közepén érkezett meg a munkagép, a lehulló őszi lomb gyűjtése lesz az, amit első körben meg fognak oldani ezzel a géppel. Továbbá a burkolt felületeknek a tisztítását és a kiemelt szegélyek melletti padka tisztítását.

Lehullott őszi lomb gyűjtése az új munkagéppel

Ezek lesznek most a feladatai a Gianni Ferrarinak, amíg be nem indul a téli szezon. Akkor már síkosságmentesítési munkálatokat fognak vele elvégezni. A jövő év tavaszán, ahogy a fű is elkezd új életre kelni, akkor jönnek a nagy területeken, a parkokban, a záportározó tó mentén, a Tüskös parkban a gyepszellőztetési és fűnyírási munkálatok.  

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (16 db kép)
MEGOSZTÁS