A járványügyi helyzet miatt december első hétvégéjén elmarad Kecelen a FLORA Virágfesztivál és Keceli Országos Fazekas Kiállítás is.

A rendezvény szervezői és a tárlaton évről évre hűségesen résztvevő fazekasmesterek október végén elhatározták, hogy idén sem hagyják a látogatókat csodaszép, míves fazekas remekek nélkül, vírus ide vagy oda.

Kapcsolódó cikk
Idén elmarad a FLORA Virágfesztivál és Keceli Országos Fazekas Kiállítás
Idén elmarad a FLORA Virágfesztivál és Keceli Országos Fazekas Kiállítás
Idén elmarad a FLORA Virágfesztivál és Keceli Országos Fazekas Kiállítás – közleményben tájékoztatta az érdeklődőket Haszilló Ferenc polgármester.  A tájékoztató...

Bár ezúttal csak az interneten keresztül, de idén is bemutatják a nagyközönségnek alkotásaikat, melyek 2020-ban, talán éppen a karantén idején születtek.

-Hirdetés-

Az alkotók a fotók mellett rövid levélben indokolják, hogy munkáik közül mért pont ezt az egy, illetve néhány alkotást választották az I. Keceli Országos Virtuális Fazekas Kiállításra.

„Bizony mi is tudjuk, hogy a decemberben 3 napig Kecelen élő csodát ez nem pótolja, de a jelen helyzetben e tárlattal szeretnénk Önöket felvidítani, erőt és kitartást küldeni a most különösen hosszúnak és nehéznek ígérkező téli napok előtt” – írják a szervezők a beharangozóban.

„Minden napra egy fazekas” szlogennel november 12-én kezdték a megosztást a FLORA Virágfesztivál és Keceli Országos Fazekas Kiállítás Facebook oldalán.

Tárlatindítóként a szervező, Kovács László kalocsai fazekasmester kisfilmjét láthatjuk, mely otthonát és műhelyét, a kalocsai Fazekas Alkotóházat mutatja be, a képek alatt pedig zongorán játszik maga a fazekasmester. A tárlat egészen addig tart, amíg a közel 50 meghívott fazekas fotóanyagot küld be. Az oldalon a FLORA virágait is lehet csodálni: az eltelt évek alatt összegyűlt fotóanyagot folyamatosan osztják meg. A szervezők egy játék keretében postai úton virágos képeslapokat is várnak, mellyel a szerencsés beküldők a jövő évi fesztiválra nyerhetnek 2 fős belépőket. Részletek ITT

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (29 db kép)
MEGOSZTÁS