A téli időszakban, és különösen az ünnepek közeledtével a Magyar Vöröskereszt kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a szegénységben élő családok is jobb körülmények között tölthessék az ünnepeket. Ezt a célt szolgálja a Magyar Vöröskereszt és a Tesco gyűjtési kezdeményezése.

Az országos akciót nem tartják meg, viszont a kiskőrösi hipermarket vezetősége úgy döntött, hogy nem szakít ezzel a hagyománnyal és teljes mértékben támogatásáról biztosította a helyi aktivistákat.

-Hirdetés-

Magyarország legnagyobb humanitárius szervezete az elmúlt hétvégén november 20-22-ig gyűjtötte az élelmiszer adományokat Kiskőrösön.

Sutus Etelka a Magyar Vöröskereszt Kiskőrös Városi Szervezetének területi vezetője kiemelte a helyi Tesco Hipermarket nagyvonalúságát:

Nem csak a helyszínt biztosították, de nagyban hozzájárultak a sikeres lebonyolításhoz, végül pedig kiegészítik a csomagokat hiányzó termékekkel”– mondta.

Ezúton fejezi ki köszönetét az áruház vezetőségének és azoknak is, akik szerepet vállaltak a gyűjtésben. Az első napon a Kiskőrösi Óvodák, a második napon Klászkóné Mészáros Zsuzsanna, az utolsó napon pedig Jeszenszki Dorina, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt képviselője voltak a segítők.

Beszámolt arról is, hogy évek óta a Kiskőrösi Óvodák összefogásával valósult meg a gyűjtés. Továbbá a harmadik éve, hogy a felmérésük alapján jutnak el a csomagok a rászorulókhoz.

A kilenc mázsa adományból közel száz csomagot tudnak összerakni, amelyeket terveik szerint december 6-ig juttatnak el a hátrányos helyzetben élő családoknak.

A nagy mennyiségű adománynak köszönhetően a kistérség településeire is juttatnak csomagokat.

A Magyar Vöröskereszt területi vezetője személyesen csomagolja az adományokat

Az idei évben a Bonduelle Central Europe Kft. konzervjeivel és a Herbal Soul Kft. termékeivel tett felajánlást. Az akasztói Bognár-Vin Kft. pedig karton csomagolóanyagot szállított a csomagolás megkönnyítésére.

Az ünnepek közeledtével, de elmondható, hogy a vírus miatt is az emberek fogékonyabbak lettek arra, hogy lehetőségükhöz mérten támogassanak másokat. A megyében Kiskunhalason és városunkban tudták megszervezni ezt az akciót. A Kiskőrösiek ismét példát mutattak segítőkészségükről.

MEGOSZTÁS