A pályázatok beadása, majd megítélése óta jelentősen megemelkedett beruházási és kivitelezési költségek miatt több településen, így Soltvadkerten is nehézséget okozott a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat TOP-os pályázatának, a Vadkerti-tó turisztikai infrastrukturális fejlesztése 3. ütem finanszírozása.

 
A különböző költséghelyeken történő átcsoportosítások után még mindig 7 millió 200 ezer forint hiányzott a kivitelező kifizetéséhez. Ezt az összeget a városi önkormányzat abban a reményben előlegezte meg, hogy a pótigényt méltányolva, a város kiegészítő támogatásban részesül majd – mondta Temerini Ferenc polgármester.
 
Kapcsolódó cikk
Korszakos jelentőségű fejlesztéseket adtak át a Vadkerti-tó üdülőövezetében
Korszakos jelentőségű fejlesztéseket adtak át a Vadkerti-tó üdülőövezetében
A Vadkerti-tó és a mellette lévő üdülőfalu életében korszakos jelentőségű beruházásokat adtak át június 12-én, pénteken, a soltvadkerti üdülőhely strandján...
 
A Vadkerti-tó és a mellette lévő üdülőfalu életében korszakos jelentőségű beruházást 2020. június 12-én adták át. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat TOP-os, turizmusfejlesztési pályázatán a fejlesztés már befejezett, mintegy 100 milliós első szakasza után a 2. és 3. ütemre elnyert, összesen 327,59 millió forint vissza nem térítendő támogatásból a fürdőhely komplex, egységes arculatú építészeti fejlesztése példaértékű színvonalon valósult meg.
 

A megyei önkormányzattól most kiegészítő támogatásként kapott, a megelőlegezett 7,2 millió forintot lefedő összeg is segít egyensúlyban tartani a város idei évi költségvetését, illetve további pályázatoknál az esetleges önerő biztosítását – mondta Temerini Ferenc, Soltvadkert város polgármestere.

-Hirdetés-

Forrás: Bács-Kiskun
Kiemelt kép: VIRA.HU – Archív 

MEGOSZTÁS