A Kiskőrösi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 2020. november 27-én gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy férfit, aki 2020. november 13-án a kiskőrösi buszpályaudvaron meglökte, rángatta és hasba rúgta az őt szabályosan leszállítani akaró buszvezetőt.
 
A vád szerint a vádlott 2020. november 13-án este a kiskőrösi buszpályaudvaron fel akart szállni az Izsákra induló autóbuszra. A buszvezető ki is állította a menetjegyet, de azt a vádlott nem tudta kifizetni, mert nem találta a pénzét.
A közfeladatot ellátó személynek minősülő buszvezető közölte a vádlottal, hogy még fél percet tud várni, utána el kell indulnia, hogy tartsa a menetrendet. A vádlott azonban továbbra sem találta a pénzét, ezért a sofőr felszólította, hogy szálljon le a buszról.
A vádlott ennek nem tett eleget, ezért a buszvezető sértett a vádlott táskáját levitte a buszról és a megállóban lévő legközelebbi padra tette. Eközben a vádlott a busz legalsó lépcsőjén állt, majd a visszaérő sértettet a zakójánál fogva megragadta és két kézzel meglökte. A vádlott lelépett a járdaszigetre és a sértett férfit rángatni kezdte a ruhájánál fogva. A buszvezető védekezett, de a vádlott térddel hasba rúgta.
A buszvezető – hogy a további támadást megakadályozza – a vádlottat a kabátjánál fogva a földre rántotta, aminek hatására a vádlott abbahagyta a cselekményét. A sértett a bántalmazás során nem szenvedett sérülést.
A nyomozás elvégzése után a kiskőrösi rendőrök kezdeményezték a bűncselekményt beismerő vádlott bíróság elé állítását. A Kiskőrösi Járási Ügyészség a szabadlábon lévő vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 2020. november 27-én állította bíróság elé.
A Kiskőrösi Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a büntetlen előéletű férfit és 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.
 
Kecskemét, 2020. november 27. napján
Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

 

-Hirdetés-

Kiemelt kép: illusztráció