Elszántan készül, és kemény csatára számít az egymás elleni mérkőzésén Mike Tyson és Roy Jones Jr., a nehézsúlyú profi övökölvívás két élő legendája.

Mike Tyson, a nehézsúly kilencvenes évekbeli világbajnoka április végén jelentette be, hogy újrakezdte az edzéseket, és 15 évnyi szünet után ismét szorítóba akar lépni. Számos, köztük 20 millió dolláros ajánlatot is kapott a pankrátorok és a pusztakezes bokszolók világából, ő azonban a profi ökölvívás egy másik korábbi nagyságát, a négy különböző kategóriában is vb-címig jutott Jonest választotta ellenfeléül.

A nyolcmenetesre tervezett összecsapást november 28-án, Kaliforniában vívják. A feleket megszólaltató MMA Fighting portál beszámolója szerint, a bemutató jellegűnek nyilvánított meccsen nagyon is komoly ütközet várható, az 54 éves Tyson és az 51 esztendős Jones között, akik fénykorukban hosszú időn keresztül a világ legjobbjai közé tartoztak.

-Hirdetés-

Eredetileg szeptember 12-én találkoztak volna, de alapvetően a koronavírus járvány miatt másfél hónappal későbbre halasztották találkozójukat. A helyszín nem változik, a kaliforniai Carsonban rendezik meg a veterán klasszisok csatáját, tekintettel a vírushelyzetre, nézőket nem engednek be a Dignity Health Sports Arenába.

Mike Tyson /Fotó: talksport.com/

“Harcolni fogunk, és remélem, Jones is beszáll a csatábamondta Tyson, aki a hét végi online sajtótájékoztatón jóval elszántabbnak tűnt. – Nagyszerű erőben vagyok, rengeteget edzettem. Eleinte nem akartam ennyi energiát beletenni, de az ellenfél miatt nem tehettem másként.”

Roy Jones Jr. /Fotó: getty contributor/

Jones azt hangoztatta, hogy még mindig tud bokszolni, és bízik robbanékonyságában, de érzékeltette, tart ellenfelétől. “Ha olyan emberrel nézel szembe, mint Tyson, mindenre fel kell készülnöd. Neki nem csak erős ütései vannak, ő egyike azon bunyósoknak, akik végezhetnek veled a ringben. Tudom, milyen meccs lehet ebből, a halálra is felkészültem.”

Tyson és Jones eredményei /Fotó: the Sun/

A nehézsúly többször is megkoronázott királya, Tyson 2005-ben bokszolt utoljára, profiként ötven győzelmet aratott – negyvennégyet kiütéssel -, és hatszor maradt alul.

Jones 2018-ban fejezte be profi pályafutását, hatvanhat mérkőzése közül kilencen kapott ki, viszont negyvenhét alkalommal KO-val végzett riválisaival, továbbá négy különböző kategóriában, középsúlyú, nagyközépsúlyú, félnehéz- és nehézsúlyban is vb-címig jutott. Ilyen teljesítményre még egyetlen másik bokszoló sem volt képes.

Az Egyesült Államokban a két sztár összecsapása köré szervezett gála pay-per-view-rendszerben, 50 dolláros előfizetést követően érhető el, Magyarországon viszont a Sport1 extra költség nélkül hozza házhoz a legendák ütközetét. További hírességek is feltűnnek majd a ringben, például a korábbi NBA-játékos és zsákolóbajnok, Nate Robinson vagy a YouTube-ról ismert Jake Paul.

A felek, a korukra való tekintettel, megegyeztek egy-két alapszabály betartásában a mérkőzés során:

  • A mérkőzés nyolcszor kétperces menetből áll.
  • Amennyiben valaki úgy sérül meg, hogy vérző sebe keletkezik, azonnal beszüntetik a mérkőzést.
  • Nem viselnek fejvédőt.
  • 12 unciás kesztyűt használnak majd (ez nehezebb, mint a profi bokszban ).

Mindezek ellenére izgalmas, és a box világában történelmi jelentőségű mérkőzést ígérnek a ringbe lépő felek. 

 

Tyson vs Jones /Fotó: getty contributor/

November 27-én, pénteken a Sport2 Tv csatornán kezdhetünk ráhangolódni a box történelmem nagy pillanatára, a 15:00-tól kezdődő Tyson-klasszikusok, Mike Tyson nevezetes bokszmérkőzéseinek ismétlésével, és az elképesztő Tyson-nyomában című dokumentumfilmmel.

Aki hazánkban, élőben szeretné megnézni a várva várt nagy box mérkőzést Mike Tyson és Roy Jones Jr. között, bizony annak korán fel kell kelnie vasárnap, 11.29-én virradóra. Ugyanis az időeltolódás miatt, Magyarországon a Sport1 Tv csatorna 3:00-6:00-ig közvetíti majd a nagyszabású sporteseményt. Az, aki nem szeretne legmélyebb álmából felkelni hajnalok hajnalán, megnézheti az ismétlést vasárnap 10:30-13:30 között a Sport2 Tv csatornáján.  

Forrás: MTI, 24.hu, profiboksz.hu, sport1tv.hu
Kiemelt kép: clutchpoints.com

Kapcsolódó cikk
Hogyan indul egy profi boxoló karrierje? Interjú Hachbold Judittal
Hogyan indul egy profi boxoló karrierje? Interjú Hachbold Judittal
Judit szorgalmas, kitartó, nagy célokat megfogalmazó, kiváló versenyző, aki szeptember 22-én az Európai Bajnoki címért fog megküzdeni Madridban. A kezdetekről,...
MEGOSZTÁS