A karácsonyi előtti, várakozással teli időszak idén már novemberben elérkezik, bár a vírushelyzet miatt biztosan más lesz, mint korábban.

Az első adventi vasárnap minden évben november 27. és december 3. között jön el, amikor a hagyományos adventi koszorúkon az első gyertyát szokás meggyújtani. Idén ez november 29-ére esik, innen számoljuk az advent időszakát.

-Hirdetés-

Az üzletekben egyre több a karácsonyi díszítés és lassan mindenhonnan karácsonyi dalok szólnak, ha te is szeretnél ünnepi hangulatot csempészni az otthonodba, akkor az alábbiakban az Otthonunk és Kertünk Kertészet és Virágüzlet tippeket ad, hogyan is teheted meg ezt egyszerűen.

“A légkör, a fények, az illatok mind-mind megteremtik a varázslatos karácsonyi hangulatot, de vannak olyan elemei az adventi időszaknak, amelyek még inkább tudnak emelni az ünnep fényén, ilyen például az adventi koszorú. Mi már napok óta a koszorúk gyártásával foglalatoskodunk a lányokkal (Mariann és Melinda), mely ékköve lehet akár az étkezőasztalnak vagy a nappalinak”

– mondta hírportálunknak Ba Irén, az Otthonunk és Kertünk Kertészet és Virágüzlet tulajdonosa.

Nézzük, hogy mivel is tudjuk díszíteni otthonunkat, szebbé tenni hétköznapjainkat ebben az időszakban.

A toboz az egyik legjobb dekorációs tárgy, mert bárhonnan be lehet szerezni és minél többet halmozunk fel, annál jobban mutatnak együtt. A tobozokat használhatjuk naturan vagy befújhatjuk arany, ezüst spray-vel vagy éppen feltűnő színt is választhatunk. Készíthetünk belőle kopogtatót vagy éppen adventi koszorút.

A koszorú – mint említettem – hozzátartozik a karácsonyhoz, gondoljuk az adventre vagy épp egy gyönyörű kopogtatóra – legyen az hófehér, színes, letisztult vagy részletgazdag, alapvető eleme az ünnepnek. Egy visszafogottabb, minimalista darabbal nagy sikert arathatunk, hiszen árad belőle az elegancia.

Habár a karácsonyi hangulathoz a meghatározó színek is nagymértékben hozzátesznek, mégis csak a frissen leesett hó és a téli táj, ami rögtön eszünkben jut. Díszítsük fel otthonunkat hófehér kiegészítőkkel és dobjuk fel arany vagy ezüst elemekkel. Egy ilyen asztaldísszel máris télies, ünnepi hangulatunk lesz.

A kisszekrényeinket, ablakpárkányainkat, konyhapultunkat is ünneplőbe öltöztethetjük! A fehér és az arany kombinációjából meríthetünk ihletet, de legyen szó akármilyen ünnepi színről, a lényeg, hogy harmonikus megjelenést alakítsunk ki. Tehetünk tobozokat, a szarvasokat, angyalkákat… itt csak a fantáziánk szab határt.

Az arany soha sem megy ki a divatból, hiszen egyszerre kölcsönöz eleganciát és fényűzést! Remekül mutat a fenyőfák sötétzöld színével, ezért a karácsony egyik legnépszerűbb színe. Tehetünk girlandot több helyre a lakásba – korlátra, ablakba -, azt díszíthetjük arannyal és a barna minden árnyalatával, legyen akár felfüggesztett mézeskalács rajta vagy toboz.

Képek: 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (14 db kép)
MEGOSZTÁS