Bár az idei év nem a megszokott módon alakult a pandémia miatt, Kiskőrös Város önkormányzata úgy döntött, hogy az advent adta várakozást idén is a város lakóival együtt szeretnék megélni. A fennálló koronavírus terjedését megelőző szigorítások értelmében nem megengedett a gyülekezés, így egyedi módon találtak erre megoldást. Az elkövetkezendő négy adventi vasárnapon 17-órakor a Kiskőrös Televízió online felületein (youtube-csatorna, facebook, honlap) teszik közzé az adventi gyertyagyújtásról készített videót, melyet hírportálunkon az adventi cikkeinkben is megtalálnak majd.
Kapcsolódó cikk
Kiskőrös főterén gyönyörködhetünk a város adventi koszorújában és a betlehemi jászolban
Kiskőrös főterén gyönyörködhetünk a város adventi koszorújában és a betlehemi jászolban
A már-már fagyos szombati reggel ellenére, nagy lendülettel, jókedvvel és odaadással sürögtek- forogtak Kiskőrös Város főterén a Kőrös-Körül Nők Egyesület...

Az idei, 2020-as év első adventi vasárnapja november 29-re esik. A mai napon a hit lángjának fénye ragyogja be az otthonunkat, szívünket. Hit. Talán erre a szóra, a szó mögötti érzésre nem volt az emberiségnek nagyobb szüksége az elmúlt évtizedekben, mint most. 

Pénzes Péter, a kiskőrösi Református Egyházközség lelki pásztora adventi gondolataiban hívja fel a figyelmünket arra, hogy ne felejtsünk el emlékezni.

Pénzes Péter
-Hirdetés-

A közelgő karácsonyra, szeretteinkre, felebarátainkra és Istenre. Advent első gyertyája emlékeztessen bennünket, hogy Isten mennyi jót tett az életünkben, mennyi jót tett velünk. Hiszen oly sok minden van, amit talán már el is felejtettünk, vagy természetesnek veszünk, amiért hálásak lehetünk. Ugyanakkor emlékezzünk arra is, hogy mi mennyi mindent tehetünk embertársainkért, azokért akik fontosak számunkra. Ami nekünk egy apróságnak tűnik, másoknak hatalmas ajándék lehet.   

Gmoser András, Kiskőrös Város önkormányzati képviselője lobbantotta lángra a város koszorúján, az első gyertya fényét.

Gmoserné Somogyi Mónika, Gmoser András

Az elkövetkezendő négy hétben elindulhatunk azon az úton, hogy lelkünket megtisztítva, felkészülve jussunk el Jézus születésének napjáig, mondta adventi beszédében. A mostani koronavírus-járvány helyzetben talán többet ér egy aggódó, szívből jövő érdeklődés rokonaink, rég nem látott szeretteink hogyléte felől, mint bármilyen ajándék. Jobban vágyunk a békés családi együttlétre, mint a gazdagon terített ünnepi asztal örömeire. Gmoser András azt kívánja, hogy mindnyájan járjuk végig az adventi időszak útját. A világító gyertyák számának növekedésével, a lelkünkben is növekvő fénnyel érkezzünk el a karácsonyi ünnepekhez. Keressük és jussunk el a Jézushoz vezető útra, a hit erejével. Mondjunk imát a bajbajutottakért, a betegekért és az őket ápolókért, mindannyiunkért. Segítsük egymást a hétköznapokban is. Sokszor már egy jó szó is elegendő ahhoz, hogy egy nehéz időszakon átsegítsük embertársainkat. 

Dr. Ba Mariann, a Kiskőrös Városért Alapítvány elnöke megosztotta velünk, hogy számára a karácsony és az azt megelőző adventi időszak is a csodáról, a békéről, meghittségről szól.

Dr. Ba Mariann

Az ünnep a szereteten, a családon túl a barátságokról is szól, amit ez az időszak még jobban összekovácsol. Dr. Ba Mariann az otthonából kívánt mindenkinek áldott, boldog karácsonyt egészségben és békességben, az első adventi gyertya meggyújtásával.

 

Advent első gyertyája, a hit fényében

      

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (13 db kép)
MEGOSZTÁS