December 2-án délelőtt állították fel Kiskőrös város karácsonyfáját a főtéren, immáron ötödik alkalommal. A 14 méter magas, 20 éves lucfenyőt Jesztl Károlyné ajánlotta fel. A termetes fenyőfa kivágása és szállítása nem kis feladat volt, a szakemberek közel két órát dolgoztak azon, hogy a Szabadkai utcából a város főterére megérkezzen a fa.

Ez a gyönyörű, hatalmas lucfenyő eddig Jesztl Károlyné és családja udvarát díszítette Kiskőrösön a Szabadkai utcában. A fenyőfát 20 évvel ezelőtt, karácsonyt követően ültették ki az udvarukra, azonban mostanra kinőtte a kertet a több, mint 10 méter magas fa. Már a szomszédos házhoz is túl közel volt, ezért döntött úgy családjával, hogy felajánlják Kiskőrös Város Önkormányzatának a fenyőt.

Jesztl Károlyné a Kiskőrös TV-nek is nyilatkozott

„2000-ben ez a fa volt a karácsonyfánk, aztán kiültettük a kertbe. Teltek múltak az évek, a fa pedig egyre terebélyesebb lett. Kicsit izgulok, de örülök annak, hogy meghoztam ezt a döntést, így legalább az egész város gyönyörködhet benne” – mesélte Jesztl Károlyné, aki csak a feketerigók miatt aggódik, mivel tavasszal nem lesz hová visszarepülniük.

-Hirdetés-

A fát szerdán reggel vágták ki a Kőröskom Kft. és az önkormányzat munkatársai. A fenyőt egy daru segítségével emelték fel, majd egy pótkocsira helyezték. Így szállították át a  Szabadkai utcából a város főterére. A fenyő költöztetése nem kis logisztikát kívánt: a daruzás, a rakományrögzítés nehéz feladat volt. A munkálatokban Maglódi József, a  MAGESZ-TRANS Kft. tulajdonosa is segített.

Maglódi József kezelte a darut

A fenyőt még a mai nap folyamán fel is díszítik egy kiskőrösi vállalkozó, Hazafi Károly és csapata segítségével. 2020-ban a karácsonyi fények először december 5-én szombaton gyúlnak fel, melyek egészen 2021. január 6-ig világítják majd be Kiskőrös központját minden este.

A karácsonyfa projektet a Városüzemeltetési Osztály és a Kőröskom Kft. koordinálta, a  munkálatokban közel 10 munkatársuk segített, míg a darut a MAGESZ-TRANS Kft. biztosította.

A karácsonyi fények december 5-én szombaton gyúlnak majd fel

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (49 db kép)
MEGOSZTÁS