Egyre általánosabbá válik a látványterv készítése a bútorokról, világításokról, ház külső homlokzatáról, kertről és talán leginkább a burkolatokról. A technika manapság már lehetővé teszi, hogy ne csak a képzelőerőnkre és a fantáziánkra támaszkodjunk, amikor jövendő otthonunkat tervezgetjük. 

-Hirdetés-

A soltvadkerti Euroceramica minőségi kínálatáról és szolgáltatásairól már korábbi cikkünkben is beszámoltunk, így nem meglepő, hogy a cég ezen a téren is maximálisan kielégíti a vevők igényeit. Az Euro Ceramica 98 Kft. munkatársai a legmodernebb 3D látványtervvel segítenek a vásárlóknak, hogy még a kivitelezés megkezdése előtt meg tudjanak győződni arról, hogy milyen végeredményt szeretnének. Az üzlet vezetője, Csorba-Gusztos Anita mesélt nekünk erről a szolgáltatásról.

 Van igény a vevők részéről a látványterv elkészítésére?

Igen, óriási igény van rá. Igaz, hogy az esetek nagy részében a vevőink konkrét elképzeléssel érkeznek az üzletünkbe, de az óriási kínálat elbizonytalanítja őket.  A megfelelő burkolat kiválasztásában nagy segítséget jelent a 3D látványterv elkészítése. A program használatával kockázat nélkül kipróbálhatja mindenki az átalakítási ötleteit, megnézheti a végeredményt, és ha nem tetszik, gond nélkül változtathat rajta.

Mióta van lehetőség nálatok 3D látványterv készítésére?

Üzletünk szinte a kezdetektől dolgozik olyan tervezőprogrammal, amely speciálisan burkolatok illetve a „látható” részek bemutatására a legalkalmasabb. A digitális fejlődést követve évről évre korszerűsítjük a látványtervező programunkat, hogy minél élethűbb 3D képet készítsünk a megrendelőink számára.

Látványterv a fürdőszobában

Mi a menete a 3D látványterv elkészítésének?

Az első és legfontosabb egy alaprajz arról a helységről, amit tervezni fogunk. Pontos méretek alapján közösen elkészítünk egy vázlatot, mi hova kerüljön, a vevőnek milyen elképzelései vannak, hol lesz a kád, zuhanyzó vagy a fürdőszobabútor.

Kiválasztjuk a burkolatokat, színeket és egyéb kiegészítőket, ezután elkészítjük a terveket. Ez általában 1-2 munkanapot vesz igénybe. A kész terveket e-mailben küldjük el a vevő részére. A terven bármikor bármit tudunk változtatni, ha szükséges. Ha a tervek elnyerték a megrendelő tetszését mi abban is segítünk hogy kiszámoljuk a burkolatok pontos mennyiségét, így megkönnyítjük a rendelést is.

Kiválthatja-e a program a szakemberek bevonását a tervezési folyamatba?

Teljesen nem. Továbbra is fontos szerepe van a szakmaiságnak és a tapasztalatnak, hiszen hiába van egy csodaszép terv, ha több logikai bukfenccel szembesülünk a kivitelezéskor.
A mi üzletünkben rengeteg apróságra felhívjuk a vásárlóink figyelmét tervezés közben. Ilyen például, hogy mindig maradjon hely a közlekedésre vagy egy-egy radiátor és egyéb kiegészítők elhelyezésére. 

Sokszor mi hívjuk fel a figyelmet arra, hogy a burkoló hogy fogja tudni megoldani a kád burkolást vagy egy süllyesztett polc elhelyezését.
De tudunk tanácsot adni arra vonatkozóan is, hogy mi lenne a legszebb csempe kiosztás illetve, hogy milyen méretű csempe a legpraktikusabb az adott méretű fürdőszobában, helyiségben.
Az igények szerint sokszor nemcsak a fürdőt tervezzük meg, hanem egy padló, konyhafal vagy akár egy nappali falának a tervét is elkészítjük.

Van különbség a különböző látványtervek között?

Saját tapasztalataink alapján óriási különbség lehet a látványtervek között. Ez függ attól ki milyen minőségű programmal dolgozik, és attól hogy a tervező milyen rutinnal és esztétikai érzékkel rendelkezik. Mi rengeteg időt és energiát szánunk például a fény beállításokra illetve a kiegészítők elhelyezésére. Sok esetben a mi javaslatunk alapján választja ki az ügyfél a fürdőszobaszekrényt, tükröt, kádat, radiátort vagy csaptelepet mert annyira jól néz ki a képen. 

Milyen szerepe van a látványtervnek a kivitelezésben?

Az esetek többségében az ügyfelek teljesen a terv alapján készíttetik el az adott helyiséget, mert ezen a terven minden apró részlet ki van dolgozva, és sokkal könnyebb a mestereknek is egy jó terv alapján dolgozniuk. A látványterv hasznos a villanyszerelőnek és a vizesnek is, nekik is könnyebb vizuálisan elképzelni, hogy milyen termékek, hol helyezkednek el.
Ha esetleg a kivitelezéskor el kell térni a tervtől, mert váratlan probléma adódik, érdemes kérni a látványterv módosítását.

Mennyibe kerül a 3D látványterv elkészítése?

Az üzletünkben vásárlók részére a látványterv elkészítése díjtalan. A tervet több variációval is elkészítjük, és bármikor módosítunk is rajta, ha erre szükség van. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (34 db kép)
MEGOSZTÁS