Óriási könyv fogadja december elsejétől a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájának kisdiákjait az alsós aulában. Az adventi kalendáriumként működő alkotás egy kedves történetet mesél el, melynek lapjai napról napra közelebb viszik a gyermekeket az ünnephez. A várakozás időszaka elkezdődött.

-Hirdetés-

Kedves, mosolygós és végtelenül szerény. Pék Henrietta a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájának pedagógiai asszisztense. A bajai Eötvös József Főiskola első éves tanító szakos hallgatója. Kedvenc ünnepe a karácsony, így már évek óta egyre szélesebb körben lepi meg szeretteit saját készítésű ajándékokkal.

Számára a kézműveskedés, a barkácsolás jelenti a kikapcsolódást. Négy éve készítette az első adventi kalendáriumot, akkor még csak annak az osztálynak, akikkel dolgozott, tavaly azonban már az egész iskolát lepte meg egy csodával.

Erre az évre nem tervezett adventi naptárat, mert úgy gondolta, nem lesz rá ideje. A járvány azonban másfelé terelte.

Az élet úgy alakult, hogy lett rá ideje, így ismét belevágott. A képeken is látszik, hogy nem aprózta el. Egy interneten talált videó alapján készítette el a 4,5 méter széles és 2,85 méter magas hatalmas könyvet, mely igazi dísze és csodája lett az intézménynek.

 

A gigantikus nyitott könyv családi összefogás eredménye.

Nagymamája varrta a könyvjelzőt, nagypapája készítette a keretet, és az édesapja segített az összeállításban. Fából, hungarocellből és papírból készült a hatalmas alkotás, melyhez Heni a Protokontól nemrégiben kapott műbőr darabokat is felhasználta.

Egy hónap alatt készült el az óriási adventi naptár, melynek oldalain naponta változnak majd a képek, és a szöveg is.

A történet Alex T. Smith A kisegér, aki elhozta a karácsonyt című meséje alapján mesebeli utazásra invitálja a gyerekeket. Ezzel készülve közösen a szeretet ünnepére. A történet szerint Fülöp, a kisegér feladata, hogy eljuttassa Olivér levelét a Mikulásnak, miközben küldetése alatt rengeteg izgalmas kalandot él át, és igaz barátokat is szerez.

Az illusztrációk elkészítésében Heni segítségére volt az iskola több alsós osztálya is, akik rajz órákon, napközis foglalkozásokon színezték ki a figurákat. 

-Írta és fényképezte: Subáné Kiss Krisztina-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (6 db kép)
MEGOSZTÁS