Amennyiben valaki karácsonyra csomagot szeretne feladni, azt legkésőbb december 18-ig tegye meg, hogy a küldemény december 24-ig biztosan megérkezzen a címzetthez – mondta a Magyar Posta szóvivője csütörtökön az M1 aktuális csatornán.  

Panulin Ildikó hozzátette, hogy bár a csomaglogisztikában a csúcsidőszak november 20-tól, december 20-ig tart, a belföldi postai csomagforgalom már novemberben megdöntötte a tavalyi rekordot.

-Hirdetés-

Mindez a szokásos karácsonyi forgalom mellett a járvány következménye is, amely miatt sokan online vásárolnak: az e-kereskedelem novemberben 30 százalékkal bővült a tavalyi évhez képest. A szóvivő szerint az emberek leggyakrabban műszaki termékeket, kozmetikai szereket, vitaminokat és ruhákat rendelnek.

Ebben az időszakban a Magyar Posta által hozott rendkívüli intézkedések közül példaként említette, hogy már november közepétől bevezették a szombati kézbesítést, ezen felül pedig folyamatosan egyeztetnek a webáruházakkal, hogy mennyi csomagot adnak fel, hiszen ez meghatározza a posta kapacitásait is.

Tudatos vásárlásra kérte a lakosságot Müller Cecília, az országos tisztifőorvos az adventi időszak beköszöntével a koronavírus-járvány miatt, november 29-én. Azt kérte, hogy aki teheti, vásároljon az interneten. Ez, az amúgy is megnövekedett év végi csomagforgalmat még jobban növeli. 

Kapcsolódó cikk
Tudatos vásárlásra kéri a lakosságot az országos tisztifőorvos. A napokban elindul a regisztráció a koronavírus elleni oltóanyag igénylésére
Tudatos vásárlásra kéri a lakosságot az országos tisztifőorvos. A napokban elindul a regisztráció a koronavírus elleni oltóanyag igénylésére
Tudatos vásárlásra kéri a lakosságot az országos tisztifőorvos az adventi időszak beköszöntével a koronavírus-járvány miatt. Müller Cecília vasárnap a közmédiának...

Mire figyeljünk oda, hogyha a Magyar Postával szeretnénk eljuttatni csomagjainkat?

A küldemények feladása esetén a feladó felelőssége gondoskodni a küldemény biztonságos előkészítéséről, hívják fel a figyelmet a Magyar Posta honlapján

  • A küldemény előállítása minden esetben a megfelelő csomagolóanyag kiválasztásával kezdődik.
  • A küldeményt a belső térkitöltő anyag megfelelően védi a külső behatásoktól. Ez segít elkerülni az ütésből és a rázkódásokból adódó sérüléseket.
  •  A csomag ragasztószalagos lezárása megfelelő, biztosítja a tartalom védelmét.
  • A csomag címke jól olvasható, gyűrődés mentesen elhelyezett legyen. A csomagcímke a doboz, csomag legnagyobb felületén legyen elhelyezve, jól látható helyen. A csomagon elhelyezett címke teljes és helyes adatokkal, olvashatóan legyen kitöltve.

Forrás: MTI, posta.hu
Kiemelt kép: Shutterstock

MEGOSZTÁS