Országossá nőtte ki magát az a kezdeményezés, melyben plüssfigurák lepik el az ország településeit, örömet okozva a megtaláló kisgyermekeknek és figyelmet fordítva Burinda Zsombor történetének.

A plüssöket nem elhagyták, hanem egy kis üzenetbe kapaszkodva várnak a megtalálóikra, ösztönözve őket arra, hogy adományozzanak az SMA1 betegségben szenvedő kis Zsombi számára.

-Hirdetés-

A 10 hónapos kisfiún csakis a világ legdrágább gyógyszere segíthet. Burinda Zsombor ugyanis SMA-ban, azaz gerincvelői izomsorvadásban szenved, annak is a legsúlyosabb fajtájában. Öt hónapos korában szívre műtötték, majd kiderült, szülei nem lélegezhetnek föl, hiszen újabb küzdelem kezdődik Zsombiért.

Kiskőrös!Plüssfigura vadászatra fel!

A plüssterjesztő akcióhoz bárki csatlakozhat, az ország bármely településén. Plüssfigurákat kell kihelyezni nyilvános, jól észrevehető helyeken, egy papírcetlivel ellátva mindegyiket, amelyre egy rövidke szöveges üzenet kerül. A játékot megtaláló nagy eséllyel átutal Zsombinak 700 Forintot (vagy többet), ezzel is növelve az esélyét, hogy összegyűljön a pénz a gyógyszerre. A megtalált plüssök visszatehetők, de meg is tarthatók.

Ezek a plüssfigurák várják új gazdijukat

Ehhez az országos felhíváshoz csatlakozott a “rajzfilmjátékok.hu” webáruház és az “Egy apró lépés” csapata. Töretlen lelkesedéssel szállnak be a plüss terjesztésébe Zsombiért!

December 6-án, a száncsengő árnyékában a következőkre hívják fel a gyermekes családok figyelmét, Kiskőrös számos pontját lepik el az “elveszett” mesehősök, nyakukban egy levéllel:

 “Nem elveszett játék vagyok! Rád vártam!”

A plüssterjesztők jó szívvel ajándékoznak, és arra kérnek mindenkit, hogy az új otthonra talált mesehősökről posztoljanak a Plüssterjesztők Zsombiért SMA1 csoportban.
Bárki, aki tud, a lehetőségeihez mérten segítsen megvalósítani Zsombor álmát, hiszen tudjátok “Egy gyermek élete, nem pénz kérdése!”

A cél 730 millió forint összegyűjtése egy génterápiára, melynek a fele már majdnem megvan. A kisfiú gyógyulását akár kupakgyűjtéssel is lehet segíteni, de a legkisebb, pár száz forintos adomány  átutalása is az életet jelentheti Zsombornak!

MEGOSZTÁS