Az idei év, tavaszi járványhulláma nem tette lehetővé, hogy 2020-ban általános iskolás diákok táborozzanak a Kiskőrös Város önkormányzat Dunakanyarban, Kisorosziban található ifjúsági táborában. Azért, hogy ne álljon üresen az épület, nyáron a lakosság számára tették elérhetővé a szálláshelyeket. A vendégéjszakák szervezésével az önkormányzat a János Vitéz Látogatóközpont munkatársait bízta meg.

Tóth Anett, a János Vitéz Látogatóközpont intézményvezetője elmondta, hogy a közösségi médiában, poszt formájában került meghirdetésre a kiadandó szálláshelyek, a Kisorosziban lévő ifjúsági táborban.
A részvételi díj 2.500 Ft/ fő/ éj volt. Nagyon nagy sikere övezte a hirdetést, hiszen már másnap érkeztek jelentkezők, foglalások. A szervezés lebonyolításában nagy segítséget nyújtott az önkormányzattól Fejesné Sipiczki Hajnalka intézményüzemeltetési referens, mondta Tóth Anett.
Összesen 109 fő, 308 vendégéjszakát töltött az ifjúsági tábor faházaiban idén.

Kapcsolódó cikk
Nyaralási lehetőség a Dunakanyarban
Nyaralási lehetőség a Dunakanyarban
Ha még nem döntötted el, hogy hova mennél nyaralni és szívesen pihennél a Dunakanyarban, akkor van egy ötletünk: irány Kisoroszi!...
-Hirdetés-

Az ifjúsági tábor, a festői környezetű Dunakanyarban található. A környék számos kirándulási és kikapcsolódási lehetőséget kínál. Öt, a diákok részére fenntartott hat fős faház található a tábor területén, illetve két tanári faház, amik három személynek biztosítanak helyet. Összesen tehát, harminchat főnek nyújt kényelmes szállást az ifjúsági tábor. Bográcsozásra is van lehetőség a tábor területén.

Kisorosziban található ifjúsági tábor

Az önkormányzati tábornak fenntartási költségei akkor is vannak, ha üresen áll. A tábor működéséhez elengedhetetlen a rendszeres karbantartás, állag megóvás és parkgondozás. Ezeket a feladatokat java részt a városban működő, a Kőrösköm Nonprofit Kft. végzi. Azzal, hogy szálláshelyként is megnyitotta Kiskőrös Város önkormányzata, mint fenntartó a nagyközönség előtt a tábor kapuit, olyan plusz bevételhez jutottak, amely a nyári időszakban nem csak a fenntartási költségekre volt elegendő, hanem kisebb szükségessé vált felújítási munkákra is. A közösségi helyiséget, a tetőt fogják felújítani. Új párnákra és matrachuzatokra is jutott a befolyt összegből.

Táborról képek: Kőrösszolg Nonprofit Kft. facebook oldala

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (4 db kép)
MEGOSZTÁS