A Magyar Falu Program keretein belül, közel 30 millió forint támogatásból a Kossuth utca alsó szakasza, teljes szélességében új út burkolatot kapott, melynek ünnepélyes átadására december 8-án került sor. Az eseményen jelen volt Font Sándor országgyűlési képviselő.

Font Sándor az átadón elmondta, hogy Páhi is körzete azon települései közé tartozik, ahol mindig van új ötlet, minden évben újabb és újabb beruházásokkal ösztönzik az itt élőket a helyben maradásra. A Magyar Kormány erre a jövőben is biztosít lehetőséget, hiszen a jövő évi költségvetésben már 240 milliárd forint nagyságú összeget biztosít a falvak további fejlesztéséhez.

A beruházásoknak köszönhetően Font Sándor és Petz János átadták a felújított Kossuth utcát (fotó:Petz Odett)
-Hirdetés-

A beruházások tovább folytatódnak. A Magyar Falu Programnak köszönhetően közel 5 millió forintból a közterületi játszótér felújítása és korszerűsítése is megtörténik.

A régi játékok közül ki lesz cserélve egy elavult láncos hinta és a lánchíd, viszont az igazi meglepetés egy új forgó körhinta, egy mászó fallal egybeépített készségfejlesztő elem és egy hatalmas 6 méter átmérőjű és 4 méter magas kötélpiramis. Várhatóan tavasszal érkeznek meg a játékok, amiket a jó idő beköszöntével használatba is vehetnek a gyerekek- számolt be Petz János polgármester.

Továbbá tájékoztatott arról, hogy a Petőfi Sándor utcán folyamatosan folyik a járdafelújítás, amit szintén a Magyar Falu Program keretén belül elnyert 5 millió forintból tudnak megvalósítani. Ennek köszönhetően karácsonykor már az új járdán sétálhatnak a templomba a lakosok.

A jövő évben is folytatják a fejlesztéseket. A kistelepülések számára is elérhető lett az uniós operatív programhoz tartozó belterületi csapadékvíz-elvezetést, valamint bölcsődefejlesztést szolgáló, összesen több mint százmilliárd forintos támogatási keret. A település mindkettőben sikeresen pályázott és már januártól kezdődik is a csapadékvíz elvezetés rendszer és a bölcsőde fejlesztése.

MEGOSZTÁS