A kiskőrösi Tarkabarka Játszóház minden évben megörvendezteti a hozzájuk járó gyerekeket azzal, hogy személyesen találkozhatnak a Mikulással. Ez, az eddig jól megszokott módon nem valósulhatott meg, mesélte hírportálunknak Harangozóné Balogh Zsóka, intézményvezető. A pandémiás helyzet az egész évre rányomta a bélyegét, a Télapó várását is beleértve. Szerencsére a Mikulásnak nem kellett otthon maradnia december 6-án, az Északi-sarkon a manócskáival, a gyerekek nagy-nagy örömére. 

Mikulás és a gyerekek a Tarkabarka Játszóházban

Így történhetett, hogy december 5-én és 6-án délután a Mikulás, a kiskőrösi Tarkabarka Játszóházban, pontosabban az udvarán vendégeskedett. A korlátozások szigorú betartásával és a vírus továbbterjedésének megelőzése érdekében ezt a zártkörű eseményt úgy oldották meg, hogy a családok, gyerekek idősávokra osztva érkezhettek a Mikuláshoz. A vendégeket egy mesebelien feldíszített, hangulatos udvar fogadta. A bölcsődéből és a baba-mama klubból is több család látogatott el a Tarkabarka Játszóház dolgozói által szervezett Mikulással való találkozóra. A meghitt találkozást követően, a Játszóház manóknak öltözött dolgozói megvendégelték a növendékeiket és családtagjaikat egy kis meleg teával és süteménnyel. A megismételhetetlen örömteli vagy éppen megilletődött pillanatokat Kaposi Nóra örökítette meg.

-Hirdetés-

Harangozóné Balogh Zsóka elmondta, hogy nagyon örültek neki, amikor az előzetes jelentkezésnél látta az apukák nevét is. Így nem csak a gyerekek és az anyukák élték meg ezeket a közös pillanatokat, hanem egy emlékezetes családi program lett.

Szöllősi Tanya hintóján utazott a Mikulás

A Télapóval való találkozásra nem csak a Tarkabarka Játszóházban szoktak lehetőséget biztosítani, hanem igény esetén személyesen házhoz is megy a piros ruhába öltözött, nagy szakállú Mikulás. A vírushelyzet miatt ez sem valósulhatott meg, legalábbis nem úgy, ahogyan eddig. Idén egyedi megoldást találtak ki, ezt leküzdve.
Az otthon várakozó családokat nagy meglepetés érte, amikor a Télapó kivilágított hintón érkezett meg hozzájuk. Az élményt fokozva, a családoknak lehetőségük volt a Szöllősi Tanya hintóján utazni a Mikulás és manója, Szöllősiné Baranyai Kata társaságában. December 5-én szombaton, és december 6-án vasárnap, számos család lehetett részese ennek az egyedülálló élménynek.

Képek, kiemelt kép: Tarkabarka Játszóház   

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (16 db kép)
MEGOSZTÁS