Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. ebben az évben is országos pályázatot hirdetett  DIY (Do It Yourself! – Csináld magad!) alkotók számára, amellyel célja, hogy elősegítse és népszerűsítse a meglévő értékek megőrzését, ezzel pedig a környezettudatosságot és a potenciális hulladék mennyiségének csökkentését.

Az Alkotó Energia ÚJRA! Konyha beküldött pályázatairól a szavazók is dönthettek, közel 6.000 szavazat érkezett a beküldött pályamunkákra.

A Komplett konyhaszekrény és konyha felújítás kategória közönségdíját Lantosné dr. Mayer Zsuzsanna, soltvadkerti lakos nyerte el.

-Hirdetés-

Zsuzsi egy régi családi örökséget, a bútorfestők álmát öltöztette új köntösbe, mely most a konyhájának éke lett az otthonukban. A Bonanza nagy tisztelete teljes mértékben látszik Zsuzsi munkájában, a végeredmény a múlt és a jelen harmóniáját kelti életre.

“Az egész úgy indult, hogy Évi, a nővérem lefestett egy kis bútort, ami annyira megtetszett, hogy teljesen beleástam magam a témába, bútorfestős csoportokat keresgéltem és én is megtaláltam önmagam ebben a kreatív hobbiban. Abszolút autodidakta módon jutottam el a jelenlegi szintre köszönhetően a sok inspiráló online oldalnak”

– meséli Zsuzsi, hogy honnan indult nála a bútorfestés szeretete.

“Amikor ezt a konyhabútort készítettem, nem gondoltam a nevezésre, nem ez volt a fő célom vele, hanem az, hogy párom, Szabolcs szeretett nagymamája emlékét ezzel is őrizzem. A Bonanzát nehéz festeni, mert a fát kezelni kell festés előtt és aprólékos az előkészítése, de ez benne a kihívás.

Íme a Bonanza új élete Zsuzsi kezei nyomán

Hogyan jött az ötlet, hogy indulsz a pályázaton a konyhabútorral?

– Nem volt számomra ismeretlen a Paksi Atomerőmű pályázata, mivel pár éve egy családtagom is sikeresen szerepelt, de őszintén, meg sem fordult a fejemben a pályázás, míg nem egy csoportban felhívták a figyelmemet a beadási határidőre.  Két hét volt a nevezésig, az utolsó utáni pillanatban adtam be nevezésemet, amikor már a fogantyúk is megérkeztek és felkerültek.

Kik vettek részt a munkálatokban?

– Aki nélkül nem sikerült volna: ő Marosi Zsolt asztalosmester, akivel régóta dolgozunk együtt. Zsolt gyártotta nekem a polcokat, a lábakat… mindent megcsinált, amit kértem. Nagyon viccesen nézett ki, amikor a bútor vázát elkészítettük, minden színben pompázott, Zsolt bizonytalanul nézte is, hogy hogyan lesz ebből valami.

A munkafolyamatnak volt számodra kedvenc része?

Szinte minden egyes fázisát egyformán szerettem, inkább olyat tudok kiemelni, ami nem tartozott a kedvenceim közé: ilyen például a régi csavarok kiszedése, azzal megküzdöttem. A bútorkészítés hangulata elvarázsol… a háttérben szól a kellemes zene, miközben egy régi kincs új ruhát kap, új életre kel a kezeim által.

Mi lesz a következő projekt?

– A fiam bútora vár az átalakításra, mivel a gyerekszoba hangulatát átalakítjuk tiniszobává és kicsit modernizáljuk a régi bükk bútorait. Már meg is van a koncepció, amelyben a sötét krétafesték kap nagy szerepet.

Mihez kezdesz a nyereményeddel?

– A Pentart kreatív hobby termékekre szóló vásárlási utalványt nyertem, én nyilván festékekre fogom beváltani, de szívesen kipróbálok más barkács technikákat is.

Ha valaki szintén bútorfestésre szánná magát, akkor hol kaphat segítséget?

Én a Fess`n velem!- Lignocolor környezetbarát festékek,- Bútorfestés facebook csoportot ajánlom, ahol készségesen válaszolnak minden kérdésre és rengeteg ötletet adnak a csoporttagok egymásnak, de innen is bíztatok mindenkit, hogy bízzon magában és fogjon bele, legyen kreatív és alkosson!

MEGOSZTÁS