A Kőrös-Fény Villamossági Szaküzlet fiatal ügyvezetői úgy döntöttek: a jelenlegi koronavírus-helyzetben – mint újonnan indult vállalkozás vezetőiként – ki szeretnék venni a részüket a védekezésben.

Ezért 1000 darab maszkot és 1 UV-C sterilizáló lámpát adományoztak  Kiskőrös Város Önkormányzatának.

Az önkormányzat részéről Kudron Tamás önkormányzati képviselőt keresték meg, aki örömmel fogadta és támogatta a vállalkozókat e nemes szándékukban.

Szedmák Tamás alpolgármester, valamint Ungvári Ferenc és Kudron Tamás képviselők vették át az adományt Szentgyörgyi Szilárdtól
-Hirdetés-

„Úgy gondoltuk a társammal, Rózsavölgyi Zsolttal, hogy mivel a jótékonysági bálak a korlátozások miatt elmaradnak, ennek ellenére a kialakult helyzetben szeretnénk mi is adományozással élni. Ezért 1000 darab maszkot és egy UV-C fertőtlenítőt ajánlottunk fel a város számára. A készülék bárhol használható, kisebb és nagyobb helyiségekben, háztartásban vagy éppen irodában. A működéséről tudni kell, hogy egy időzítőkapcsolós szerkezetről beszélünk, mely 15, 30 vagy éppen 60 perces működésre képes. Nagyon fontos szabály, hogy amikor elindításra kerül, a helyiségben senki sem tartózkodhat és a teljes fertőtlenítés után  mindenképpen szükséges egy szellőztetés” – tájékoztatta a Kiskőrös TV-t, illetve hírportálunkat Szentgyörgyi Szilárd.

A tulajdonos elmondta, hogy teljes mértékben az önkormányzatra bízzák, hogy melyik intézményekben kerül majd felhasználásra, de mivel ő maga is kisgyermekes apuka, bízik abban, hogy az óvodák és bölcsődék számára is jut belőle.

Kudron Tamás szerint örömteli, hogy a fiatal vállalkozók is kiveszik a részüket a védekezésben

Kudron Tamás önkormányzati képviselő tájékoztatott, hogy várhatóan hol kerül majd felhasználásra az adomány: „Szerintem nagyon jó dolog, hogy a fiatal vállalkozók is kiveszik e problémából a részüket és segítik a várost. Az önkormányzat dísztermébe is fog az adományból jutni. Mivel nekem is vannak fiatal gyermekeim, így én magam is örömmel fogadnám, ha az óvodák is részesülnének ebben. Megkeresnek a vállalkozók a segítségekkel kapcsolatban. Örülök neki, hogy ilyen felajánlással is megkerestek” – nyilatkozott Kudron Tamás.

Ungvári Ferenc szerint e szándék dicséretes a fiatal vállalkozók részéről

Ungvári Ferenc képviselő a társadalmi felelősségvállalásra is kitért az adomány kapcsán: „Nagyon fontos, hogy a kiskőrösi vállalkozások ezzel a jelenlegi helyzettel tudnak azonosulni. Nagyon dicséretes dolog, hogy megszületik az a gondolat, hogy ennek a problémának a kezelésében – bármilyen módon – , de besegítenek az önkormányzatnak. Nyilvánvalóan az önkormányzati is megoldja ezeket, de tulajdonképpen a felelősségvállalás az, ami a vállalkozói életet is átszövi. Itt újból megmutatkozik” – tájékoztatott a képviselő.

MEGOSZTÁS