Noha az alapcélját, a teljes Alpok Adria bajnoki szezont nem tudta a kialakult egészségügyi helyzet miatt teljesíteni, azért nem maradt trófea nélkül Kakuszi Ádám. A H-Moto Team ifjú motorosa ugyanakkor csak annyit tud a 2021-es idényével kapcsolatban, hogy szeretne a 300-as motorról feljebb lépni, azaz jövőre már 600-ason róni a köröket – írja a H-Moto Team közösségi oldalán.

Év végi visszatekintés az idei csonka szezonra…

 

Milyen tervekkel várta a 2020-as szezont, és mi valósult meg mindebből?

– Egész szezont mentem volna az Alpok Adria Bajnokságon, ahol az lett volna a fő cél, hogy rengeteget tanuljak és fejlődjek. Sajnos a vírus miatt összesen csak egy versenyen vettem részt, ahol sikerült legjobb magyarként az ötödik helyet megszereznem.
Az SSP 300-ban idén megnyerte a Főnix Kupát.
 

Milyen érzés egy sorozat összetett győztesének lenni?

– Nagyon jó érzés, hiszen ez az első összetett trófeám a pályafutásom során. Több versenyt sikerült megnyernem ebben a felnőtt mezőnyben, ami bíztató a jövőre nézve.
 

Milyen tapasztalatokat szerzett a nemzetközi megmérettetéseken?

– Nagyon jókat sikerült csatáznom a többi versenyzővel, sok esetben adok-kapok verseny volt, szóval nagyon élveztem ezt az egészet. Rengeteget tanultam ezekből, ma már sokkal jobban tudom, hogy egy bizonyos helyzetben miként tudok úgy előzni és ebből előnyt kiépíteni.
 

Miben sikerült idén előre lépnie, és miben kell még feltétlenül javulnia?

– Féktávokon erős vagyok, de nem tagadom, bőven van még tanulnivalóm. Akárcsak abban, hogy javítsak és versenyképessé tegyem magam a kanyarsebességekben és a kigyorsításokon. Egy motoros sosem kész, mindig lehet hova fejlődni.
 

Kipróbálta már a 600-as motort is. Jöhet 2021-ben a kategóriaváltás?

– Sajnos még nem tudjuk, hogy a jövő évben hol fogok menni. Ha úgy adódik, akkor jó lenne kipróbálni magam a 600-as mezőnyben.

-Hirdetés-

 

Forrás: H-Moto Team

MEGOSZTÁS