Az év végéhez közeledve mindannyian számot vetünk az elmúlt esztendő történéseiről. Ahogy egyéni életünket átgondoljuk, úgy a szűkebb környezetünk problémái, közös sikerei is eszünkbe jutnak. 

Tetézi Attila művelődésszervező is beszámolt a 2020-as esztendő főbb eseményeiről. 

-Hirdetés-

2020. érdekes év volt a rendezvények szempontjából is. A márciusi teljes leállás miatt Izsákon is sorra maradtak el a programok. A klubélet is teljesen leállt, amit a nyári feloldások után sem sikerült igazán helyreállítani, azóta pedig újabb korlátozás lépett életbe.

Izsákon elmaradt a Tészta Majális, amit online próbáltunk egy kicsit életben tartani, szintén elmaradt a szokásos Futó, Főző és Lovas Majális is a tavasz folyamán. Ezek mellett a tervezett színházi esték, kiállítások továbbá a városi ünnepségek is elmaradtak. A karantén alatt online kvízekkel próbáltuk lefoglalni az embereket, egy-egy feladatra 40 és 70 közötti megfejtés is érkezett.

A nyári feloldás után próbáltuk feléleszteni a klubéletet. Volt amit sikerült de sajnos volt olyan is, amit nem. Augusztus végétől indítottuk előadásainkat, köztük a színházi estéinket, koncertjeinket. Tanulságos volt, hiszen akkoriban lendült be újra a vírus terjedése. Ez erősen éreztette a hatását a látogatók számában. Nehéz kimondani, de volt olyan előadásunk ahol hat néző volt jelen, ilyen még nem fordult elő. A Sárfehér Napok is elmaradt idén.

Az újabb korlátozások miatt a novemberi színházunkat voltunk kénytelenek lemondani, továbbá ismét leállt a klubélet.

Az adventi időszakra több kezdeményezést is elindítottunk, helyi civilszervezetekkel karöltve.

A vírushelyzet miatt az idei készülődés kicsit más lesz mint az eddigiek voltak, de hogy ne maradjon el az ünnepi hangulat teljesen, néhány akcióval készülnek a kisebbek és nagyobbak is a városban. Advent vasárnapjai hagyományosan közös gyertyagyújtással zárultak. Ez idén sem marad el teljesen. Minden vasárnap Izsák Facebook oldalán közvetítettük a városi adventi koszorún a gyertyák meggyújtását, ám a mostani gyertyagyújtások a megszokott nagyszámú érdeklődők nélkül történtek meg.

Az iskola tanulói adventi naptárrá alakították az intézmény ablakait. A Városi Vegyeskar és a Művelődési Ház közös akciója lesz az élő adventi naptár, melynek keretében 24 izsáki ház egy-egy ablaka öltött ünnepi díszt.

Korom Erika kezdeményezésére idén is csatlakozott a város a Hagyj el egy Mikulás-csomagot akcióhoz.

Reméljük, ezekkel a kezdeményezésekkel sikerült egy kicsit összetartanunk a közösséget!

Képek: Tetézi Attila 

MEGOSZTÁS