Év végi visszatekintő interjú Mondok Józseffel, Izsák újra megválasztott polgármesterével. Beszélgettünk a folyamatban lévő fejlesztésekről, jövőbeni tervekről és nem maradhatott ki a koronavírus sem. 

Hogyan néztek szembe a koronavírus-járvánnyal?

Elmondhatom, hogy mindent megtettünk és megteszünk a jövőben is a járvány terjedésének lassítása érdekében. Így folyamatosan fertőtlenítünk az utcáinkon és a közintézményeinkben egyaránt. A beltéri fertőtlenítéshez vásárolt az önkormányzat ózongenerátort is, mellyel kapcsolatos munkálatokat 2 képviselőtársam végez folyamatosan, amit ezúton is szeretnék nekik megköszönni. Segítségükkel az óvodát, az iskola ebédlőjét és az orvosi rendelőket fertőtlenítettük.

-Hirdetés-

Elrendeltem a kötelező maszkhasználatot a piac területén, de emellett folyamatosan kísérjük a lakossági igényeket is. Aki jelzi számunkra, azonnali segítséget nyújtunk.

Milyen folyamatban lévő beruházások vannak a településen?

Sok-sok beruházásunk van folyamatban, melyek közül 2 a településünk szempontjából kiemelten nagy jelentőséggel bír.

Várhatóan áprilisra fog elkészülni az új, izsáki egészségügyi centrum. Így a településünkön lévő 4 orvosi, 2 fogorvosi és a gyermekorvosi rendelő, valamint a védőnői szolgálat és az idősek ápolási és gondozási központja egy épületbe fog kerülni.

Kiemelt feladat számunkra, hogy minden támogatást megadjunk a kisgyermekes családoknak, ezért döntöttünk úgy, hogy új bölcsőde építésébe kezdünk. A beruházásnak már látható eredményei vannak: hamarosan tető alá kerül az újonnan épülő bölcsődénk, amelyet 2021. szeptember 1-re szeretnénk átadni.

Tehát az újévben szeretnénk lezárni ezeket a beruházásokat, miközben tervezzük a térfigyelő kamerarendszernek és a közvilágításnak a bővítését is. De vannak további terveink a következő fejlesztési ciklusra is.

Mesélne ezekről a tervekről? Milyen beruházásokra fognak pályázni a TOP 2 keretében?

Az egészségügyi centrum a régi iskola épületébe fog költözni, ami 250 millió forintból kerül átalakításra. Ezzel az intézkedésünkkel felszabadulnak önkormányzati épületek, orvosi rendelők, ahol jelen pillanatban zajlanak az ellátások. A Fő téren a Művelődési Ház mellett foglal helyet. E két épületnek az elbontása és az egy telekké való nyilvánítása után ott szeretnénk egy szép és korszerű művelődési házat, helyi közösségi házat kialakítani. Ez az új intézmény magában foglalná a könyvtárat, helytörténeti gyűjteményt, a helyi értékek tárát és a helyi kulturális, művészeti életnek adna valós otthont. Ez már évek óta megoldatlan probléma a településen.

Ezen túlmenően a belterületi úthálózat felújítására szeretnénk egy jelentősebb összeget megnyerni, mert még van néhány olyan utca a városban, ami nincs szilárdburkolattal ellátva. Továbbá elmondható, hogy a régebbi útjaink minősége is megromlott. Tehát ez szintén egy jelentősebb beruházás lenne.

A másik igazi nagy elképzelésünk egy olyan turisztikai fejlesztés, ami a térségben meghatározó tudna lenni.

Ezzel a településen és a környéken élők számára nyújtanánk kikapcsolódási és sportolási lehetőségeket. A gyermekek számára ebben a komplexumban elhelyezett tanuszoda kerülne kialakításra. Továbbá tervezzük az iskolai lovasoktatás beindítását, aminek szintén otthont nyújtana a komplexum. Szeretnénk oda tenisz-, futó- és gördeszkapályát, tovább fedeles lovardát is a multifunkciós csarnokba. A komplexum úgy kerül kialakításra, hogy képes legyen bármilyen kiállítás vagy koncert lebonyolítására is. A tervek szerint egy 120 személy befogadására is alkalmas szálloda kerülne kivitelezésre a beruházás során.

MEGOSZTÁS