Nehéz, kihívásokkal teli, különös évet tudnak maguk mögött a térség vállalkozásai is. Legfontosabb partnereinket kérdeztük arról, hogy milyen tapasztalatokkal zárják a 2020. évet, és milyen tervekkel, kilátásokkal indulnak a következő évben. 

KÉVÉS FERENC
TULAJDONOS
AUTÓCENT KFT.

-Hirdetés-

A kerek évszámú évek számomra mindig valami kihívást jelentenek. Kilencvenben indult a vállalkozásom, 2000-ben lettem márkakereskedő a Skoda márkával, 2010-ben küzdöttünk még javában a válsággal, 2020-ban pedig a Covid volt a fő ellenség. Nagyon nehéz és küzdelmekkel teli év van mögöttünk, de mindezek ellenére eddigi pályafutásom egyik legsikeresebb évét hagyjuk magunk mögött.

Az autópiacra egész évben a készlethiány volt jellemző, főként az év második felében. A gyárak és beszállítók leállása megnövelte a gyártási időt, az árak rohamos emelkedése pedig emelte a vásárlási kedvet, ezért évvégére szinte teljesen kifogytak készleteink.
Legjelentősebb idei beruházásunk az elektromos töltőhálózatunk kiépítése volt, minek köszönhetően telephelyünk több pontján is lehetőség van töltésre.

A jövőnket az elektromos autók értékesítése fogja nagyban meghatározni.
A következő évre a vágyam természetesen a járvány elfelejtése, és az ideihez hasonló kiváló eredmény realizálása.

ENDRŐDI FERENC PÁL
ÜGYVEZETŐ-TULAJDONOS
AKKER-PLUS KFT.

Sikereink záloga az elmúlt 30 évben a bizalom volt. Bíztunk magunkban és a vevőinkben, az idei, ad hoc helyzetekkel nehezített járványhelyzet idején épp úgy, mint az elmúlt 30 évben. Ez meg is hozta gyümölcsét!

Sikeresnek mondhatjuk ezt az évet, bár cégünk alapításának 30. évfordulóját, ezt a szép kerek jubileumot nem tudtuk méltó rendezvényekkel megünnepelni.

Viszont 2020 számunkra nem csak a járványhelyzet miatt volt izgalmas. Mi ugyanis nem csak a koronavírus gördített akadályokat küzdöttük le, hanem egy átfogó szervezet átalakításba fogtunk, azért, hogy a következő 30 évben is sikeresek lehessünk.
A bizalomra, a nyitottságra és a folyamatos megújulásra építettünk az elmúlt három évtizedben. Erre, ezekre szeretnénk a következő háromban is. 

A 30 éves töretlen bizalmat ezúton is köszönjük eddigi és leendő vásárlóinknak is. Eredményekben gazdag, vírusmentes új évet kívánunk Mindenkinek!

A 30 éves Akker-Plus Kft. alapító tulajdonosai (balról jobbra) Endrődi Ferenc Pál, Csatai József és Turú Gábor

TARR JÁNOS
ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓ
TARR KFT.

Következetes munka és az ügyfelek magas szintű kiszolgálása
A fenti mondat az idén 30 éves TARR Kft. sikerének titka. A 100 százalékig magyar tulajdonban lévő cég csak úgy tudott az elmúlt három évtizedben a távközlési piacon versenyben maradni, hogy bevételei nagy részét folyamatos fejlesztésekre fordította.

A családi vállalkozásból mára egy több, mint háromszáz főt foglalkoztató nagyvállalat lett. Ezzel párhuzamosan a termékpaletta is folyamatosan bővült: a kábeltévés szolgáltatás mellett nagy sebességű otthoni internetet és vezetékes telefont is kínálnak ügyfeleiknek. Előbbiek mellett a mobiltelefon szolgáltatásuk is dinamikusan fejlődik. A szolgáltatások mellé televíziót, mobil- és vezetékes telefont, tabletet és egyéb távközlési készülékeket is árulnak.

Az előfizetői körük is folyamatosan bővült. A cég ma jelen van nyolc megye több mint háromszázötven településén tizenhét ügyfélszolgálattal, ügynökhálózattal és a hálózatot karbantartó felkészült műszaki személyzettel. Előfizetőik száma meghaladja a százezret.

A 2020-as pandémiás évben a nehéz hónapok egyfajta próbatétel is volt, amiben jól bizonyítottak, mert a kényszerű bezártság miatt jelentősen megnőtt internetes hálózataik leterheltsége, ám ilyen viszonyok között is zavartalanul szolgáltattak. Ez igazolta az eddig megvalósított fejlesztéseik minőségét, megalapozottságát is, amit 95 ezer internet előfizetőjük naponta megtapasztalhat. A vállalkozás idén ünnepelte létrejöttének 30. évfordulóját, amit nyáron terveztek megünnepelni, de a pandémia ezt nem tette lehetővé. Az ügyfeleknek a nehéz helyzet ellenére is folyamatos akciókkal és nyereményjátékokkal kedveskedtek, aminek év végi fődíja egy személygépkocsi volt.

A cég a jövőben is igyekszik folyamatos technológiai fejlesztésekkel, a legkorszerűbb távközlési szolgáltatások felkutatásával és piacra bevezetésével versenyben maradni a távközlési piacon.

CSORBA ZOLTÁN
ÜGYVEZETŐ-TULAJDONOS
Z-OIL KFT.

Sajnos az idei év bennünket sem kímélt. Látva az év végéig elérhető számokat, teljesen biztos, hogy több 10 milliós forgalomtól estünk el.

Annak mindenképpen örülök, hogy sikerült minden velem dolgozó kollégának megtartani az állását, az év elején megegyezett bérekkel.
A kiskőrösi üzletünk forgalma idén is emelkedett, ezúttal köszönjük a helyi és a környező városok lakosságának bizalmát!

A cégünket főleg eltartó, több, mint 1000 viszonteladónk nagy részének visszaesett a forgalma, és sajnos vannak olyanok is, akik már megszüntették a cégüket.
De 2021-ben megyünk teljes gőzzel előre! Szeretnék új területi értékesítőt elindítani a kenőanyag szegmensben.

Januártól pedig hozzájárulunk a város és a környék környezetvédelméhez, az E (Elektromos) járművek kereskedelmének indításával. A két ünnep között kisebb átalakításon megy keresztül az üzlet, most év végén sikerült megkötnünk a szerződést egy európai disztribútorral, már regisztrálva vagyunk az E járművek vásárlását támogató jelenleg is futó pályázati felületen. Sikerekben gazdag új évet kívánok mindenkinek!

GUSZTOS ANITA
TULAJDONOS
EURO-CERAMICA 98 KFT.

Az idei év is az előző évekhez hasonlóan indult. A vírus helyzet miatt volt egy kiemelkedő március hónapunk, amikor mindenki gyorsan megvásárolta a tervezett felújításhoz az anyagokat félve hogy vagy bezárnak az üzletek vagy külföldről nem lehet behozni a termékeket.

Az ezt követő időszakról sejtelmünk sem volt, hogy hogy fog alakulni, ahogy másnak sem. Volt vészterv is, természetesen a cél az volt, hogy minden alkalmazottnak megmaradjon az állása és a fizetése. Mi azon szerencsés ágazathoz tartozunk, akiknek nem kellett bezárni csak a biztonsági előírásokat betartani.

A külföldről való behozatal se okozott nagyobb fennakadást, ezért óriási kínálatot tudtunk rövid határidővel szállítani. Szerencsére egyik kollégánk sem esett ki a vírus miatt, így az üzlet is tudott fennakadás nélkül működni.
Az év második fele úgy néz ki visszaállította az elvárt éves forgalmat így visszaesés nélkül tudjuk zárni ezt a furcsa évet. A kormány új felújítást támogató intézkedései miatt a jövő évet is optimistán várjuk.

Mint minden évben, most is fejlesztünk, újítunk. Januárban csodaszép új bemutató boxokkal várjuk az érdeklődőket,  erről a Facebook oldalunkon folyamatosan posztolni is fogunk. Köszönjük az vásárlóink bizalmát és boldog új évet kívánunk mindenkinek.

 

MEGOSZTÁS