A Soltvadkerti TE férfi kézilabda csapata a megyei I. osztályú bajnokság meghatározó játékerőt képviselő gárdái közé tartozik.

-Hirdetés-

A fiúk a járványhelyzet miatt ősszel félbeszakadt küzdelemsorozatban 6 mérkőzést tudtak lejátszani, amelyeken 4 győzelmet arattak 2 vereség mellett. Az együttes a folytatást az 5. helyről várhatja 8 ponttal és 157-143-as gólaránnyal.

A csapat góljait 12 játékos szerezte: Thiesz Tamás – 37, Szabó Máté – 32, Piller Tamás – 19, Marosi Dávid – 18, Herceg Udo Miltiádész – 13, Farsang Kristóf – 9, Opauszki Péter – 9, Kincses Ákos – 7, Ürmösi Zoltán – 7, Pálinkás Ádám – 3, Csernák Gábor – 2, László Roland – 1.

A fiúk szerepléséről Opauszki Péter csapatvezetőt kérdeztem.

Opauszki Péter – a képen balról a második

Hogyan sikerült a csapat nyári felkészülése?

A járványhelyzet miatt az idei évben igen sok nehézséggel kellett megküzdenünk. Tavasszal félbeszakadt a bajnokság és ezt követően több hónapig nem voltak közös edzések, mindenki egyénileg készült. A nyári felkészülést július elején kezdtük meg egyéni edzéstervek alapján. Ezt követően előbb szabadban voltak közös gyakorlásaink az általános iskola atlétika pályáján, majd augusztus közepétől már a sportcsarnokba is bemehettünk. Az őszi bajnoki rajt előtt felkészülési mérkőzéseket tudtunk játszani a Kalocsa és a Kiskunhalas csapatai ellen. A játékoskeretből senki sem távozott, viszont érkezett hozzánk Kiskőrösről Thiesz Tamás, aki a csapatunk erősségévé vált. A tavalyi évhez hasonlóan az őszi szezont is Nagy Máté edző irányításával kezdtük el.

A lejátszott mérkőzések tükrében, hogyan értékelnéd a gárda teljesítményét?

Összességében kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtottunk az ősszel lejátszott találkozókon. Amikor rosszabbul játszottuk, akkor arra ráhatással volt, hogy több játékosunk sérüléssel bajlódott. A leggyengébb teljesítményt hazai pályán a KIKI SKFT2 csapata elleni találkozó alkalmával nyújtottunk, amikor a csapat mélyen a tudása alatt játszott és egy gólos vereséget szenvedett. Pozitív irányban kell kiemelnem viszont a Tiszakécskén aratott győzelmünket, amikor 10 góllal múltuk felül ellenfelünket. Jó mérkőzést játszottunk a Kecskeméti TE ellen is, ahol 50 percig nyílt volt a találkozó a bajnoki tabellát vezető csapat ellen és csak a végjátékban buktuk el az összecsapást. A járványhelyzet miatt az őszi szezonból elmaradt még 4 találkozónk, melyeket a tervek szerint január végétől játszunk majd le. A tavalyi évhez hasonlóan idén is ki lehet emelni a csapat jó védekezését, ami sokszor párosult kiváló kapusteljesítménnyel. Talán abban kellene majd fejlődnünk a későbbiekben, hogy több gólt szerezzünk lerohanásból, melyhez megvannak a gyors embereink és akkor magabiztosabban tudnánk lehozni a most még szoros mérkőzéseket.

Mikor kezditek meg majd a felkészülést a tavaszi szezonra?

A csapat a téli szünetben sem áll le teljesen, mert az edzőnktől kapott anyagok alapján mindenki egyénileg fut, erősit és megpróbálja jó formában tartani magát. A télen nem lesz távozó a csapatból, mindössze Dunaföldvárról érkezik majd egy új játékos. A közös felkészülésünk január 4-én kezdődik a sportcsarnokban heti két edzéssel és több felkészülési mérkőzéssel. A célunk az, hogy a bajnokság végére a legjobb négyben végezzünk, amivel jogot szerezhetünk a bajnoki címért folyó rájátszásban való szereplésre. Nagyon szeretnék, ha szezont egy éremmel a nyakunkban tudnánk zárni.

MEGOSZTÁS