Már 31 500 egészségügy dolgozó kapta meg az oltást és az idősotthonokban is elkezdődött a dolgozók és a lakók beoltása – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

-Hirdetés-

Müller Cecília közlése szerint Budapesten a Pesti úti és egy újpalotai, továbbá Miskolcon és Pécsett egy-egy idősotthonban kezdték el az oltást: összesen 1226-an jelentkeztek, 779 gondozott és 447 dolgozó. Ilyen hatalmas volumenű oltási program még nem volt Magyarországon. Ez részben a magas kockázati csoporthoz tartozók miatt fontos, részben pedig a logisztikai feladatok megoldásából adódó tapasztalatok miatt – mondta a tisztifőorvos.

A témában megkérdeztük Dr. Kállayné Major Marinát, a kiskőrösi Egészségügyi, Gyermekjóléti és Szociális Intézmény Idősek Otthona igazgatóját, hogy van-e már pontos időpont az oltással kapcsolatban. 

Dr. Kállayné Major Marina, az Egészségügyi, Gyermekjóléti és Szociális Intézmény Idősek Otthona igazgatója

„A kormányhivatal részéről történt már egy előzetes igényfelmérés a napokban. E során kérték, hogy állítsunk össze egy listát, amiben részletezzük, hogy hány lakó és kollégánk szeretné beoltatni magát. Az arányok az alábbiak szerint alakultak: A lakóink több, mint fele míg a  kollegáink fele kérte a vakcina beadatását. 

Véleményem szerint többen azért hezitáltak: vannak, akik átestek korábban a víruson, és ez okán kialakult náluk a 3-6 hónapos védettség.

Az időpontot nem tudjuk, de én reménykedem abban, hogy belátható időn belül meg fog történni.”

MEGOSZTÁS