A kecelieknek az elmúlt évben sem adódott oka panaszra a városi környezetet illetően, hiszen egy lelkes munkáscsapat szüntelenül dolgozik azon, hogy igényes, virágózó városkép fogadja az utcára lépőket. A Városgazdálkodási csoport fő feladata a városkarbantartás, melyet mintegy 40 hektáros területen végez az 5 női és 9 férfi munkaerővel bíró gárda.

-Hirdetés-

A csoport vezetője, Radva Zoltán elmondta, hogy igyekeznek mindent megtenni az épített környezet kialakításáért. Az alapfeladatok mellett minden évben újabb célokat is kitűznek maguk elé, melyek megvalósításában az önkormányzat nyújt támogató hátteret.

A 2020-as évben is számtalan feladatuk akadt, melybe a teljesség igénye nélkül nyújtott bepillantást Radva Zoltán:

„Az elmúlt évben 15 000 tő egynyári és 9000 tő őszi virágpalánta, valamint 200 db cserje és 45-50 db fa került kiültetésre. Az áramszolgáltató által lenyesett, több mint 55-60 m3 gallyat összeszedtük és feldolgoztuk, a közterületen lévő, kb. 250 db veszélyessé vált fát pedig visszavágtuk. A polgármesteri hivatal udvarán kertet alakítottunk, illetve a celtis fákat igazítottuk meg.

A temető szépítéséből is kivettük a részünket a mintegy 80 fa visszavágásával, valamint a sírkert fő útjainak karbantartásával és a ravatalozó homlokzati festésével.

Felújítási munkáink közül a legnagyobb feladatok közé tartozott a forgógömbös szökőkút és az Ősök parkja szökőkútjának teljes renoválása és épített környezetének kialakítása. Az OTP feletti önkormányzati bérlakás teljes korszerűsítésen esett át, és a központi buszmegálló is megújult belső festéssel várja az utazókat. A festőecseteink előkerültek még az Újfalusi Óvodában is, ahol 1000 m2-en hasznosítottuk piktori képességeinket. A Központi Óvodában kialakítottunk egy kültéri színpadot, továbbá még a könyvtár melletti szabadtéri színpad burkolásásra is futotta az energiánkból. Az 1956-os emlékmű környezete – munkánk eredményeként – már újabb, méltóbb környezettel várta a megemlékezőket az őszi ünnepen.

Fontos cél volt számunkra, hogy praktikusabb és biztonságosabb legyen a városi közlekedés, ezért városszerte kihelyeztünk 40 db infótáblát, 20 db közlekedési táblát és 2 db közlekedési tükröt. Belterületi földes utakat kavicsoztunk a Mókus, a Szegfű, a Móra Ferenc és a Fehérvári utcákban. A Tüskösi út 1,6 km-nyi szakaszán lekavicsoztuk a patkát, a Kossuth L. utca vízelvezető árkait kitisztítottuk és patkáztuk. A könyvtár szennyvízhálózatát cseréltük és felújítottuk.

Munkáink nagy része tehát harc az idő vasfogával és a természeti csapások, valamint az emberi garázdaság eredményeink helyehozása.

Így a csapatunk telephelyén található műhely, üvegház tetőszerkezetét is megjavítottuk, valamint a zsidó temető megrongált síremlékeit is helyreállítottuk. A viharkárokat mindig a lehető leghamarabb igyekszünk felszámolni és helyreállítani.

A Városgazdálkodási csoport 2021-ben ugyanazzel a buzgósággal végzi majd munkáját a keceli lakosok jólétéért.”

Írta: Csiszér Erika
Képek: Radva Zoltán

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (28 db kép)
MEGOSZTÁS