A megyei I. osztályban szereplő Soltvadkerti TE női kézilabda csapata várakozáson alul teljesített az őszi szezonban. A bajnokság a járványügyi helyzet miatt félbeszakadt és a csapat az addig lejátszott 7 mérkőzéséből egyet tudott megnyerni 6 vereség mellett, amivel 2 ponttal az utolsó, 8. helyen vannak a tabellán.

-Hirdetés-

A lányok 146 gólt dobtak és 194 találatot kaptak. A dobott gólokon 13 játékos osztozott: Lőrincz Réka – 28, Korsós Alexandra – 23, Szabó Bettina – 17, Szentpéteri Flóra – 15, Drenkovics Vivien – 14, Bleszák Nóra – 12, Korsós Ágnes – 11, Sörös Zsófia – 8, Markó Kitti – 6, Frittmann Fanni – 4, Petrezselyem Zsófia – 3, Trsztyinszki Nikolett – 3, Novák Nikolett – 2.

A csapat edzője Opauszki Péter, első idényét tölti ilyen feladatkörben felnőtt gárdánál, akit az ősszel nyújtott teljesítményről kérdeztem.

Opauszki Péter – a képen balra – első szezonja edzőként a felnőtt csapatnál

-Milyen várakozásokkal láttál munkához az együttesnél?

-Új kihívást jelentett számomra, hogy felnőtt csapattal kezdhettem el dolgozni. Utólag elmondhatom, hogy nagyon pozitív csalódás volt számomra a lányokkal való közös munka. A nyáron mindenkinek egyéni edzéstervet küldtem, melyet jól elvégeztek, így az őszi szezonra való felkészülésünket megfelelő erőállapotban várták. Az edzésre járással nem volt gond, mert a heti két alkalommal 12-14 fő volt jelen, valamint a bajnoki rajtig felkészülési találkozókat is tudtunk játszani.

-Az elért eredményeket, hogyan tudnád értékelni?

-Sok új dolgot kértem a lányoktól, amelyek elsajátításához még kevés volt az együtt töltött idő. Igazán elégedett csak a Kiskunmajsa elleni mérkőzéssel vagyok, amelyen az eddigi egyetlen győzelmünket arattuk 22-18-re felülmúlva ellenfelünket. A többi találkozóinkon is voltak jó periódusaink és nagyrészt szoros küzdelmekben szenvedtünk vereségeket. Fontos megemlítenem, hogy a nyáron közel egy kezdőcsapatnyi új játékos érkezett hozzánk, akik beépítése még folyamatban van és ez lesz a tavaszi szezon legnagyobb feladata. A lejátszott mérkőzések közül a legnagyobb csalódást a Kiskunhalas elleni összecsapás jelentette, amikor a félidőben még döntetlen volt az állás és a végére 10 góllal kaptunk ki. Itt érthetetlen módon a szünet után leblokkolt és mélyen a tudása alatt játszott a csapat.

-Mire számítasz majd a tavaszi szezonban?

-A téli felkészülésünket január elején elkezdjük, mert pár héttel később már kezdődik a bajnokság az elmaradt találkozók lejátszásával. A tervek szerint a bajnoki rajtig hetente két edzésünk lesz és néhány felkészülési találkozó. Szeretném, ha sikerülne új játékosokkal is megerősíteni a keretet, hogy eredményesebben tudjunk szerepelni. Olyan keretet és csapatot próbálok kialakítani, amivel a következő szezonban már egy jóval erősebb gárda alapjait tudjuk letenni.

MEGOSZTÁS