Írta: vira

Mint bizonyára észrevették Kedves Olvasóink, az utóbbi hetekben nagyrészt a 2020-as év összefoglalóiról készült cikkeinket tettük közzé, mivel munkatársaink decemberben több mint száz riportot készítettek el városvezetőkkel, cégekkel, sportszervezetekkel, intézmények vezetőivel a térségben. A Dosszié2020 interjúkból kirajzolódik, hogy milyen is volt ez a rendkívül nehéz év a térség településein.

Jelen cikkünkben pedig összefoglaljuk a vira.hu 2020-as évét is.

-Hirdetés-

Hírportálunk a kezdeti időktől többségében a térség településein történt események, rendezvények beszámolóinak adott helyet, mely cikkekben képes beszámolókkal, összefoglalókkal és riportokkal mutattuk be a környék településeinek kulturális életét.

2020 márciusában azonban hírportálunk napi életében is megváltozott szinte minden, ami eddig megszokott volt, mivel a kormányzati döntések értelmében szinte egyik napról a másikra törlődtek a beharangozott rendezvények, események a térségben, ezért alapvetően át kellett gondolni szerkesztőségünknek is, hogy mi legyen ezután. Az őszinteséghez hozzátartozik, hogy március közepén volt néhány nap, amikor igencsak kilátástalannak és értelmetlennek tűnt hírportálunk üzemeltetésének folytatása. Végül a kialakult helyzet hozta azt, hogy egy jelentős átszervezés után rendkívül gyorsan átálltunk a rendezvény beszámolós hírek közvetítéséről, a folyamatos interjúzásra, intézményvezetőkkel, vállalkozások tulajdonosaival, városvezetőkkel, valamint a rendkívül sok térségi fejlesztések előrehaladásairól tudósítottunk leginkább. Ebben az időszakban sokáig mi is home officeban dolgoztunk, és videokonferencia formájában tartottuk megbeszéléseinket.

Ahogyan sokan, mi is egy ideig home office-ban dolgoztunk és videókonferencia formájában tartottuk a kapcsolatot

Beszámoltunk a kormányzati bejelentésekről, az ehhez kapcsolódó településvezetői döntésekről is, valamint az időszak gazdasági hatásairól a térségben, amely nem várt óriási nézettség növekedést hozott a vira.hu hírportálnak. Mivel egy rövid, a nyári időszakot kivéve gyakorlatilag nem állt vissza a rendezvény idény, ezért egész évben a márciusban kialakított témák mentén működtünk.

A 2020-as év messze túlszárnyalta elképzeléseinket, hiszen az internetes média cikkei a közösségi médiafelületeknek (pl: Facebook megosztásoknak) köszönhetően pillanatok alatt akár tízezrekhez eljuttathatnak egy-egy hírt a térségünkből, így a 2020. évben 2 232 647 (!) személy látogatta meg a vira.hu hírportált. Átlagos napi nézettségünk a tavalyi évben 7345, tehát NAPONTA ennyien olvassák a vira.hu híreit.

A 2020-as évben több alkalommal is megdőlt a napi nézettségi rekordunk. A jelenlegi legmagasabb értéket 2020. március 27-én értük el, aznap 33104-en látogatták meg a vira.hu-t. Márciusban és áprilisban mindkét hónapban meghaladtuk az átlag napi 10000 látogatót, olvasót.

A térség településeinek lakosai mellett, Bács-Kiskun megye-szerte olvassák híreinket, de az ország messzi településeire is eljutnak az interneten keresztül a vira.hu hírei. Nagy örömünkre szolgál, és amelyet megtiszteltetésnek is érzünk, hogy sokan a tengerentúlról is rendszeresen figyelemmel kísérik a térség településein történteket.  (A fenti adatokat a Google Analytics hiteles adatbázisából kapjuk.)

Rendezvények nagyobb száma nélkül is összesen 2698 cikk került közzétételre a honlapunkon, ezek 90 százaléka saját munkatársaink által készített tartalom. Közülük sajnálatosan több mint 80 cikk, térségünkben történt közúti balesetekről szóló tájékoztató.

Munkatársaink és alkalmi tudósítóink munkája mellett, köszönjük a térség településvezetőinek, vállalkozóinak, intézményvezetőinek, és a hatóságoknak, valamint a sok-sok civil szervezetnek a kiváló együttműködést, hiszen a tőlük kapott hiteles információk alapján tudtuk a tavalyi évben is megfelelően tájékoztatni a térség lakosait.

Térségünk egyre több vállalkozója ismeri fel, hogy a 2020-as években már az internetes médiafelületek jelentik a legnagyobb lehetőséget az eredményes hirdetésekre, reklámokra, így az idei évben nagyon sokat fejlődtünk ezen a téren is. Sok új hirdető partnerrel sikerült eredményesen együttműködnünk, amely már a vira.hu jövőjének alapja.

Bízunk benne, hogy a 2021-es év már egy kiszámíthatóbb, eredményesebb év lesz mindenki számára.

Köszönjük minden Kedves Olvasónknak az egész éves figyelmet!

MEGOSZTÁS