Pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az alábbi hírt jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök: 

„Legkésőbb 2022. január 1-jétől teljes jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak, ami körülbelül 130-150 milliárd forintba kerül, de fontosnak tartjuk, hogy a nyugdíjasok után a fiatalok is kapjanak egy komoly lehetőséget.”

Kapcsolódó cikk
Kedvező változásokat hozott 2021 a nyugdíjasoknak
Kedvező változásokat hozott 2021 a nyugdíjasoknak
A nyugdíjrendszer idei változásai elsősorban a nyugdíj-megállapítást és a nyugellátásokat érintik, minden esetben kedvező módon. Egy sor körülmény ugyanakkor nem...
-Hirdetés-

Hozzátette, az átlagfizetésekig érdemes megadni a teljes adókedvezményt a fiataloknak.

„Ha ez sikerül, az egész válságkezelési rendszerünk kerek” – jelentette ki.

A miniszterelnök összegzésképpen azt mondta: ha az országot egyszer már sikerült kihúzni egy 2010-es válsághelyzetből, akkor „ez miért ne sikerülne a mostani válsághelyzetben is”.

A kormány döntései mögött van egy népismeret, „tudjuk, mi az, amit a magyar ember szeret, mi az, amit nem” – fogalmazott, kulcskérdésnek nevezve az országismeretet a válságkezelésnél.

A 2021-es sikerről szóló feltételezése arra épül, hogy tudja, ha az embereknek van munkalehetőségük, akkor dolgoznak, ehhez pedig adócsökkentés kell – mondta, hozzátéve: „ezzel szemben a baloldal adóemelő politikája lefojtja az energiákat”.

A részletek kidolgozásával Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztert bízta meg a kormány, aki a rádióműsor után egy fontos részletet emelt ki ezzel kapcsolatban.

Forrás: Facebook

„Teljes szja-mentességet vezetünk be a 25 év alatti fiataloknál, melynek részleteiről hamarosan itt, a Facebook-oldalamon adok bővebb tájékoztatást” – jelezte Novák Katalin Orbán Viktor bejelentését követően.

A családügyekért felelős tárca nélküli miniszter posztja az új kedvezmény egy fontos pontjára mutatott rá, amit már a miniszterelnök is megemlített.

EZEK SZERINT A FIATALOK ADÓMENTESSÉGE A NEMZETGAZDASÁGI ÁTLAGKERESETIG LESZ ÉRVÉNYES.

A fiatalok átlagkeresete ugyanis jócskán elmarad az országos átlagkeresettől. Ezért az érintettek kisebb része eshet az országos átlagfizetés feletti kategóriába, vagyis a 25 év alatti dolgozók nagy részére érvényes lesz a kormány új kedvezménye még a felső korlát mellett is.

Forrás: MTI, portfolio.hu 
Kiemelt kép: https://hirado.hu/ – Archív