Korábban már beszámoltunk arról, hogy Virág Tibor vezetésével megalakult a Rászoruló Magyarokért Egyesület, mely a bajba jutottakon, a nehéz helyzetben élőkön próbál segíteni. Az év végi ünnepek alkalmával, és karitatív tevékenységüket idén is folytatva segítenek több családnak adományaikkal.

Az egyesület elnöke Virág Tibor elmondta, hogy partnerük a Kelet Európai Misszió, melyen keresztül január 8-án, egy német támogatótól kaptak 6000 adag márkás, jó minőségű bébiételt, és ugyanennyi adag extrudált kenyeret, ami kettesével volt csomagolva. Karácsony helyett, január elejére igényelték ezt, mert véleményük szerint az ünnepek után még nagyobb szükség van az adományokra a rászoruló családoknak. Amikor megérkezett a hat raklap élelmiszer, felmérték az igényeket Kiskőrösön és a térség településein a polgármesterekkel, önkormányzatokkal. Ezen igények alapján osztották szét  és adták át az adományokat január második hetében.

Nagy István (Soltszentimre polgármestere) és Virág Tibor
-Hirdetés-

A településeknek átadott adagok a következőképpen alakultak: Kiskőrösnek 3000, Akasztónak 700, Csengődnek 700, Soltszentimrének 500, Páhinak 500, Kaskantyúnak 200, Tabdinak 200.
Csengődön az adományok, a Família Szociális Alapszolgáltatási Központ és a védőnői szolgálat közreműködésével kerülnek a rászoruló családokhoz.
Minden segítséget kapott település polgármestere köszönetet mondott a nagylelkű adományokért.

Ilyen raklapokon érkezett a több ezer adomány…

Virág Tibor kiemelte, hogy mindig jól jön az adomány a rászorulóknak, de a koronavírus okozta válságos helyzetben a kisgyermekes családoknak nyújtott támogatás, adomány a szokásosnál is többet jelent.
A hideg időjárásban, télen, a legfontosabb dolog a száraz tüzelő, a meleg ruha és az élelem. Megemlítette, hogy amennyiben az egyesületüknek lenne megfelelő raktára, akkor nagyobb mennyiségű adományt tudnának elfogadni, összeszedni és így több embernek, családnak tudnának segíteni. Elmondása szerint, szerencsére adakozóban nincs hiány, de a tárolási problémákat mindenképpen meg kell oldaniuk a közeljövőben. Élelmiszerek és tüzelő vásárláshoz minden anyagi támogatásra szükségünk lenne, melynek a szállítása, valamint az egyéb adományok célhelyre való eljuttatása biztosítva van, tette hozzá Virág Tibor.

Csengődön is átadták az adományokat

Aki ilyen módon tudná támogatni az egyesületüket, az az adományszámlájukra történő utalással megteheti. Minden egyes forinttal több emberen tudunk segíteni.

Sokan kidobnak még tökéletesen használható műszaki cikkeket, ruhákat, bútorokat, egyéb tárgyakat, amikkel sok embert lehetne segíteni. Amennyiben valakinek költözésből, hagyatékból, vagy szimplán lecserélésből származik ilyen feleslegessé vált dolga, azt szívesen veszik át, és juttatják el a rászorulóknak a Rászoruló Magyarokért Egyesület tagjai.

Segítségüket, támogatási szándékukat a 0670/334-7538 telefonszám felhívásával tudják jelezni a Rászoruló Magyarokért Egyesület felé.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (12 db kép)
MEGOSZTÁS