Magyarországon, és megyénkben is egyre népszerűbb a kerékpározás. A biciklizés újra a közlekedés fontos részévé vált. Köszönhető ez a kerékpározást támogató fejlesztéseknek és annak is, hogy az országban dinamikusan nő a kerékpárosbarát útvonalak hossza.

Térségünkben sokan választják a két keréken való közlekedést, ezért fontos megyénkben a kerékpáros úthálózatok bővítése és fejlesztése.

-Hirdetés-

A Kormány támogatásával idén újabb kerékpáros útvonalak tervezését kezdik meg Bács-Kiskun megyében is. Vagyis olyan helyekre terveznek kerékpárutakat, ahol eddig nem voltak. Az országos és térségi hálózatok hiányzó szakaszainak kiépítése a mindennapi közlekedésben és turisztikai szempontból is kiemelten fontos, hiszen a biztonságos, kényelmes és közvetlen kerékpáros kapcsolatot ezen hálózati elemek biztosítják.

Kapcsolódó cikk
Átadták az új kerékpárutat Császártöltésen
Átadták az új kerékpárutat Császártöltésen
Ünnepélyes keretek között átadták szerdán az új kerékpárutat Császártöltésen. A rendezvényen köszöntőt mondott Takácsné Stalter Judit, a település polgármestere, Rideg...

Bács-Kiskun megyében idén elkészülnek a leginkább hiányzó kerékpáros útvonalak engedélyes és kiviteli tervei, valamint az építési engedélyek is megszerzésre kerülnek.

Bács-Kiskun megyében az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. a következő szakaszokra készítteti el az engedélyes és kiviteli terveket: Lakitelek-Szentkirály, Hajós-Miske-Drágszél-Halom, Tataháza-Bácsalmás, Kecskemét-Lajosmizse, Tass-Dunavecse, Kecskemét-Nyárlőrinc, Kecel-Császártöltés, Kalocsa-Kiskőrös.

Forrás: https://www.bacskiskun.hu/
Kiemelt kép: illusztráció