Szeptember eleje óta ismételten látogatási és intézményelhagyási tilalom van érvényben a szakosított szociális intézményekben. Azóta a keceli idősek otthonában élő gondozottak sem tudtak találkozni személyesen a hozzátartozóikkal.

Az Országos Tisztifőorvos ezért javaslatot dolgozott ki, az ezen intézményekben élők kapcsolattartására. Ezek között szerepel az ún. látogató konténer lehetőségének a biztosítása is.
Kecelen, Lehőcz József ajánlotta fel az intézmény részére, hogy vállalja a konténer kihelyezésével járó költségeket és a szervező munkát. A konténer bérlése további finanszírozást igényel, ezért ehhez segítséget kért Kecel Város Önkormányzatától, vállalkozóktól, hozzátartozóktól.
 
A látogató konténer belülről

A látogató konténer január közepére el is készült, két külön bejárattal rendelkezik a látogató és gondozott részére, középen légmentesen pedig elválasztásra került.

A kapcsolattartásra vonatkozó eljárásrendet a népegészségügyi szakigazgatási szerv is jóváhagyta, így január végétől itt történik a kapcsolattartás szigorúan szabályozott keretek között.

Amennyiben más is hozzá szeretne járulni a költségekhez az alábbi helyeken teheti meg:
  • Greksa bolt (Temető bolt)
  • Kovács és Társa Gazdabolt
  • Borvirág Virágbolt (Trepák Máriánál)
  • Csendes Ősz Idősek Otthona
A látogató konténer kívülről
A Csendes Ősz Idősek Otthona ezúton mond köszönetet Lehőcz Józsefnek, Kecel Város Önkormányzatának és valamennyi támogatónak, hogy megteremtették ezt a lehetőséget az idősek számára, akik közel öt hónap után láthatják szeretteiket.
Forrás, képek: Kecel Média 
-Hirdetés-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (11 db kép)
MEGOSZTÁS