A 2020-as év, márciustól kezdve egészen átírta az életünket: máshogy dolgozunk, máshogyan gondolkozunk, és sehogyan sem utazunk, az idő nagy részében… Talán a nyár kivételével, amikor néhányan külföld felé vették az irányt, de a legtöbben az országban maradtak. Sajátos módon a belföldi turizmus rekordokat döntött nyáron, de a külföldi turisták hiánya miatt mégis alacsonyabb számú vendég kevesebb vendégéjszakát töltött minden régióban, mint 2019-ben.

Szükség van az utasbiztosításra?

2019-ben a tapasztalt utazók mind arra adták le a voksukat, hogy utasbiztosítás nélkül ne induljunk el. Nem tudjuk, mi fog történni egy külföldi úton: néhány ezer vagy tízezer forintot ki tudunk fizetni biztosításra, de több tízmillió forintot egy helikopteres mentésért vagy privát kórházért már nem biztos…

-Hirdetés-

A 2020-as év (amely utazási szempontból sajnos még 2021-ben is tart és valószínűleg még legalább hónapokig is el fog húzódni) pedig bebizonyította, hogy semmiképpen sem szabad biztosítás nélkül útnak indulni.

A törölt járatok, lezárások, korlátozások, sokszor súlyos megbetegedések az életünk (és az utazók élete) részévé váltak.

Ilyen körülmények között abszolút felelőtlenség utasbiztosítás nélkül útra kelni.

Létezik még utasbiztosítás, és mennyibe kerül?

Igen, léteznek még, természetesen: amíg utazni lehetséges, akár egy kicsit is, addig lesznek utasbiztosítások is. Az árak rengeteg mindentől függnek: életkorunk, választott desztinációnk, stb.

Ha kíváncsi arra, hogy most milyen árakon köthet utasbiztosítást, akkor egyszerűen kattintson a Biztoshely oldalra!

Milyen szolgáltatásokat válasszunk?

Az alapbiztosítás általában elég olcsó, emellé pedig olyan szolgáltatásokat választhatunk, mint:

  • 0/24-ben elérhető asszisztencia szolgáltatás,
  • poggyászbiztosítás, vagy épp a
  • búvárbiztosítás.

A szolgáltatások valamelyest eltérhetnek az egyes szolgáltatóknál, ahogy az árak is. Mondhatjuk, hogy nincs olyan, hogy egy biztosító minden biztosítást (kötelező felelősségbiztosítás, Casco biztosítás, lakásbiztosítás, utasbiztosítás, stb.) a legjobb áron kínálna.

Mire van szükség online biztosítás kötése esetén?

Egyetlen dologra van szükség: egy alkuszi megbízás kiállítására egy online biztosítási szolgáltatónak (pl. biztoshely). Ez egy formalitás, amelyet online el tudunk érni. Emellett alapvető adatokra van szükség: személyes adatok, hány fő vesz részt az utazáson, mi az úti cél, a tervezett utazási időpont és a tartózkodási idő. Ezekre azért van szükség, hogy az utasbiztosítási díjat ki lehessen számolni.

Mennyivel kerül többe online biztosítást kötni?

Semmivel. Sőt, egy lépéssel tovább megyünk: az is teljesen, 100%-ban ingyenes, hogy egy weboldal összehasonlítja a különböző biztosító társaságok ajánlatait. Miért és hogyan éri ez meg a weboldalaknak?

A válasz egyszerű: a jutalék miatt. Ugyan amiatt, amiért lehet, hogy volt már olyan (akár régi) ismerősünk, aki hirtelen felkeresett minket, hogy egy biztosítást eladjon nekünk. Azzal, hogy valaki (itt a weboldal) jutalékot kap azért, hogy új ügyfelet hozzon, a mi biztosításunk ára nem fog megnőni!

A szolgáltatás tehát teljesen ingyenes, apró betűs részek és meglepetések nélkül.

MEGOSZTÁS