A kiskőrösi záportározó tó kapcsán, már több alkalommal említésre került, hogy amikor eljön az ideje, több mint ezer fát fognak a környéken elültetni, amik a közeljövőben gyönyörű zöldövezetté varázsolják a helyet. Hírportálunknak Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere adott tájékoztatást a pályázati forrásból megvalósult, a záportározó tónál elültetett fákkal kapcsolatban.

Domonyi László polgármester egyeztet a fák pontos helyéről

Elmondta, hogy a záportározó tó környékére több mint ezer fa elültetése történt meg. Próbáltuk ezt is tudatosan átgondolni, hogy olyan vizes élőhelyet szerető fajtákat hozzunk, amik várhatóan szeretnek is majd itt lenni. Hiszen azt tudjuk, hogy ez egy speciális agyagos-vizes terület és ezt szem előtt kellett tartsuk.

-Hirdetés-

A tervezés során már kiemeltem, hogy a pölyhös nyárfát kerüljük a faválasztás során, mert a városban is folyamatosan cseréljük le ezeket a fajta fákat, mondta Domonyi László. Így másik nyárfa került elültetésre ezen a területen. A kőrisfa Kiskőrösnek honos fája, így természetesen, nagyobb számban azok is telepítésre kerültek. Szerencsére ezt a vizes környezetet szereti is a kőrisfa. A legfrekventáltabb helyekre ezek fognak kerülni. Fűzfa is megtalálható lesz a záportározó tó környékén, azokon a legmélyebb területeken, ahol nagyon sok, vagy hosszú ideig álló vizet várunk. Szilfákban is gyönyörködhetnek majd az ide kilátogatók. A szilfa is egy vizes helykedvelő.

Többek között, ezek a fák kerültek elültetésre a záportározó tó köré

A záportározó tó környezetébe ültetett fákkal az elsődleges és legfontosabb célunk a zöldítés. Másodsorban, ezt a környezetet mi szabadidős, zöldövezeti környezetként szeretnénk a későbbiekben, hosszú távon hasznosítani. Ahhoz, hogy a kiskőrösiek és ide látogatók jól érezzék majd magukat, fáknak lenniük kell. Nyáron a nagy melegben is legyen, ami árnyékot adjon.  

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (5 db kép)
MEGOSZTÁS