A járványhelyzet miatt nagyon nehéz helyzetbe kerültek Kiskőrösön a teremsportok. Mivel egy kormányrendelet miatt oktatási intézménybe idegen személyek nem léphetnek be, ezért a helyi sportcsarnokban hónapok óta nem lehet tartani edzéseket és mérkőzéseket sem.

-Hirdetés-

A pandémiás helyzet miatt, a kiskőrösi KEVI igazgatójának döntése értelmében még az intézménybe járó diákok sem edzhetnek a sportcsarnokban és az iskolánál dolgozó pedagógusok sem tarthatnak foglalkozásokat. A Kiskőrösi KSK NB II-es férfi kézilabda csapata így most olyan helyzetbe került, amellyel korábban még nem találkoztak. A csapat edzője Horváth András elmondta, hogy a téli felkészülésüket január első hetében elkezdték szabadtéren. Az edzéslehetőségek nagyon be vannak most korlátozva a részükre, hiszen a sportcsarnokot nem használhatják. Heti 3-4 alkalommal vannak foglalkozások, amelyek során a záportározónál voltak futó edzések és a városi sporttelepen kaptak helyet, ahol a műfüves pályán tudnak gyakorolni. A szakember szerint az erősítő edzésekre, a futásokra a téli felkészülés első szakaszában van szükség, de most már egyre komolyabban kellene a labdás gyakorlatokra helyezni a hangsúlyt.

A műfüves pályán most fociznak is a kézisek…

Köszönetét fejezte ki, hogy ebben a nehéz helyzetben a Kiskőrösi LC lehetőséget adott számukra az öltözőhasználatra és a műfüves labdarúgó pályán edzések megtartására. A játékosállomány tekintetében elmondta, hogy együtt maradt az őszi gárda, nem volt távozó és érkező sem. Az edzéslátogatottságról megemlítette, hogy vannak, akiket rendszeresen lát a foglalkozásokon, de van olyan játékos is, akivel még idén nem találkozott. Úgy fogalmazott, hogy komoly szakmai munkáról ilyen körülmények között nem nagyon lehet beszélni és most a túlélésen kívül más célokat nem lehet kitűzni. A tavaszi bajnoki szezon február 13-án indul, de ehhez a feltételek messze nincsenek biztosítva. Az edző megemlítette, hogy amennyiben a sportcsarnokot nem használhatják, akkor ott tudnak „hazai” mérkőzéseket lejátszani, ahol éppen helyet kapnak. Kiemelte, hogy pályaválasztói jogot sem tudnak már nagyon cserélni, mert ennek lehetőségeit az ősszel kimerítették és a felnőtt csapaton kívül komoly veszélyben van az összes utánpótlás gárda szereplése is.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (19 db kép)
MEGOSZTÁS