Az NB II-ben szereplő Kiskőrösi KSK férfi kézilabda csapata az őszi szezonban 4 pontot szerzett és a 9. helyen áll jelenleg. A bajnokság a járványhelyzet miatt félbeszakadt és a csapat 8 mérkőzést tudott lejátszani, az elmaradt 3 találkozót majd jövőre pótolják.

-Hirdetés-

A gárdánál nehézséget okozott, hogy a helyi sportcsarnokba a járványhelyzet miatt edzeni és mérkőzést játszani sem léphettek be, ami rányomta bélyegét a szereplésre. A gárda 198 gólt dobott eddig a szezonban, melyen 14 játékos osztozott: Dózsa Tamás – 43, Gucsi Máté – 30, Csíki Richárd – 27, Csamangó Zsombor – 16, Rohoska Roland – 13, Ruskó Balázs – 13, Hunyadi Márk – 11, Kulcsár Ferenc – 10, Szentgyörgyi József – 9, Patai Denisz – 7, Turi Attila – 7, Polereczki Pál – 6, Tóth Norbert – 3, Wágner Antal – 3.

A csapat őszi szerepléséről Horváth András edző nyilatkozott.

Horváth András – a képen balra kék felsőben

Az idei járványhelyzetben, hogyan tudtatok felkészülni a bajnoki nyitányra?

-Már tavasszal is átéltük a járványhelyzet negatív hatásait, így a fiúk nagyon várták, hogy mikor lehet majd újra közösen edzeni. A foglalkozásokon jó volt a részvétel és nyáron strandkézilabda tornán is szerepeltünk. Az eltervezett munkát nagyrészt végrehajtottuk, csupán annyi hiányérzetem volt, hogy többen eligazoltak tőlünk és így egy kicsit újra kellett építeni felnőtt csapatot és az utánpótlás gárdát. Edzettünk szabadban is, de már a bajnokságra a sportcsarnokban is tudtunk gyakorolni. A kerethez Szegedről érkeztek új játékosok, valamint a helyi utánpótlás csapatból jöttek néhányan a felnőttekhez.

Hogyan értékelnéd a mérkőzéseken nyújtott teljesítményt?

-A fiúk a pályán töltött játékpercekre nem panaszkodhatnak, mivel mindenki sokat töltött a játéktéren. A csapat erősségeivé vált a Szegedről leigazolt Csamangó Zsombor és Csíki Richárd. Nagyon várjuk vissza a sérüléséből lábadozó Harangozó Gergőt és számítunk a Németországban dolgozó Szentgyörgyi Józsefre is. Bízom abban, hogy a tavaszra olyan csapatot sikerül kialakítani, amely már erősebb játékerőt tud majd képviselni. A tavalyi szezonban kapusgondokkal küszködtünk, melyet idén a helyi utánpótlásból oldottunk meg. A fiatal kapusok közül a felnőtteknél szerepelt az ősszel Polyák Bence és Torgyik Roland, valamint a rutinjával nagy segítségünkre volt Petróczi-Kis András. Mellettük a serdülő és az ifjúsági csapatban is lehet már számítani Káldi Tamásra, így elmondhatom, hogy most nincs gondunk kapus poszton. A szezon előtt a biztos bennmaradás kiharcolását tűztük ki célul. A bajnokság erőviszonyait tekintve elmondhatom, hogy 3-4 élcsapat küzdhet a bajnoki címért és 4-5 közel azonos képességű gárda küzdhet meg majd egymással a tabella alsó felében. Az eddig lejátszott találkozóinkat tekintve hoztuk azokat, amelyeken nyernünk kellett. Van azonban egy kis hiányérzetem, mivel az eltiltások miatt olyan mérkőzéseken nem tudtunk teljes csapattal kiállni, amelyeken jobban szerepelhettünk volna. A csapat a legjobb teljesítményt a Siklós és a Kiskunhalas csapatai ellen aratott győzelmek során nyújtotta. Nagyon negatívumokat nem emelnék ki, mert a fiúk sokszor úgy játszottak, hogy vidéken edzettünk és nem tudtunk a helyi sportcsarnokban készülni. Ilyen körülmények között megemelem a kalapom minden játékos előtt, aki végig velünk volt az őszi szezonban. A lehetőségek és a körülmények messze nem voltak megfelelőek ahhoz, hogy a játékosok a valós tudásuk legjavát nyújtsák a bajnoki mérkőzéseken. Mindezek mellett bennünket is sújtott a járvány, voltak megfertőződött játékosaink, ami összességében mentálisan nagyon megviselte a csapatot.

A gárda jövője hogyan alakulhat majd?

-Amennyiben meglesznek azok a tárgyi feltételek, amelyekre szükségünk van, akkor rajtam nem fog múlni semmi és fogok a fiúknak edzéseket tartani. Szeretném a csapatot a megfelelő erőállapotba hozni és megpróbáljuk a legtöbbet kihozni az előttünk álló tavaszi szezonból. Amennyiben összeáll megfelelően a keretünk, akkor úgy gondolom, hogy bárkivel fel tudjuk venni a versenyt. Bízom abban, hogy a csapat játékoskerete együtt marad és sérültjeink a tavaszi szezonra felépülnek. Az egész csapat nevében mondhatom, hogy a szurkolóinkat nagyon várjuk vissza a lelátóra a mérkőzéseinken.

MEGOSZTÁS