A Kiskőrösi LC megyei I. osztályban szereplő gárdájánál minden apró részletre odafigyelnek az eredményes szereplés érdekében. A csapat kapusai számára egyéni edzéseket tartanak, hogy minél jobb teljesítményre legyenek képesek a bajnoki mérkőzéseken.

-Hirdetés-

A foglalkozásokat Kovács László vezeti, aki korábban a kiskőrösi kapuban is védett és sokéves játékosmúlttal rendelkezik. A kapusedző elmondta, hogy mintegy három évvel ezelőtt került olyan helyzetbe a kiskőrösi gárda, hogy a sok sérülés miatt a keret egyetlen hálóőrére sem lehetett számítani. Mivel szezon közben nem lehetett más csapattól leigazolni kapust, így őt kereste meg akkor Biácsi Gábor edző és több beszélgetés után végül elvállalta, hogy segítségére lesz a gárdának. A szezon végén felmerült, hogy foglalkozhatna külön edzések keretében a kapusokkal, akiknek speciális, egyéni képzésekkel segíthetne. Azóta az U8-as korosztálytól kezdve a felnőttekig foglalkozik a kapusokkal.

Tóth Zoltán, Kovács László és Ámann Márk

A felnőtt csapat kapusaival, Ámann Márkkal és Tóth Zoltánnal általában heti két alkalommal edzenek külön foglalkozás keretében. Megemlítette, hogy a pályán aktív játékosként eltöltött évek tapasztalatait nagyon jól tudja kamatoztatni edzőként. Kiskőrösi időszakából Ba János kapusedzőtől tanult nagyon sokat és ezekből a dolgokból próbál meg minél többet átadni a játékosoknak. Az edzésekről elmondta, hogy minden esetben intenzív bemelegítéssel kezdenek, majd jön egy lazább labdás gyakorlat, erősítés és a végén ismét egy labdás levezetés zárja a foglalkozásokat. Kiemelte, hogy a kapusedzések alkalmával kizárólag olyan gyakorlatokat hajtanak végre, amelyek ezen a poszton hasznosak, futóedzések nincsenek, mert azokat a többi közös csapatedzések alkalmával elvégzik a játékosok. A tavaszi szezonra előre tekintve úgy fogalmazott, hogy kapuskérdés ügyében nagyon kellemes gondjai vannak a kiskőrösi csapatnak, mert két kiváló hálóőrrel rendelkezik az együttes. Az edző részéről kellemes problémának nevezte, hogy majd kit tesz be a kapuba, mert a felkészülés alatt nagyon jól dolgozott Ámann Márk és Tóth Zoltán is, így bátran ajánlotta őket a kezdő csapatba.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (43 db kép)
MEGOSZTÁS