A Kiskőrösi LC megyei I. osztályban szereplő labdarúgó csapata már január elejétől készül a tavaszi folytatásra. A bajnokságban első helyen álló együttes edzőjét, Miskovicz Bálintot az idei változásokról, tervekről kérdeztem.

 

Miskovicz Bálint

Mikor kezdtétek el a téli felkészülést?

-Hirdetés-

Az edzéseket január 4-én kezdtük meg, és úgy döntöttünk a játékosokkal egyeztetve, hogy az első két hétben minden nap találkozunk. Ez annyit jelent, hogy az első héten 5 edzés volt, a második héten pedig 4 edzés mellett, két felkészülési találkozót is játszunk. Utána erőnlétileg kevésbé megterhelő edzések lesznek, mert nem szeretném, ha túl lennének hajtva a fiúk a bajnoki rajtra. Nagyon óvatosan kell összerakni az edzésprogramot, mert az idei első bajnoki mérkőzésünkig mindössze négy hét áll a rendelkezésre. Az idő rövidsége miatt számomra is egy szakmai kihívás, hogy úgy össze tudjam rakni a csapatot, ami erőnlétben, taktikában és játékrendszerben is az eltervezett dolgokat tudja majd hozni már január 31-én a Jánoshalma elleni hazai találkozó alkalmával. A feltételek nagyon jók a klubnál, a lőtér melletti pályán villanyvilágítás mellett tudunk 18 órától edzéseket tartani.

Milyen edzőmérkőzéseket játszott, játszik majd le a csapat a bajnoki rajtig?

Az első edzőmérkőzésünket Kiskunhalason játszottuk, ahol 2-0 arányú vereséget szenvedtünk. A találkozót értékelve a fiúknak is elmondtam, hogy a felkészülés ezen szakaszában nem az eredmény számít. A csapat a megterhelő edzések után fáradtan mozgott, de mindenkinek adtam játéklehetőséget, és azt jó volt látni, hogy labdabirtoklásban magasan az ellenfelünk fölé kerekedtünk. A továbbiakban még játszunk felkészülési találkozót a Fejér megyei I. osztályú bajnokságot vezető Sárosd ellen, valamint a Dunaújváros NB III-as gárdája ellen is pályára lépünk még idegenben.

Juhász László a Kozármisleny csapatától érkezett

A játékoskeretben volt változás?

Örömmel mondhatom el, hogy az őszi keretünkből senki sem távozott, így a csapat gerince együtt maradt. Mondhatom úgy is, hogy abból a sikercsapatból, ami az ősszel kialakult, nem merült fel senkiben olyan szándék, hogy máshol folytassa a játékot. Ez a harmadik szezonom a klubnál edzőként és úgy érzem, hogy egy nagyon jó közösség alakult ki, a jó eredmények pedig összekovácsolták a fiúkat.
Több név is felmerült, akit szerettünk volna leigazolni, de télen nehezebb ezeket a dolgokat összehozni. A kalocsai csapatból tárgyaltunk Vuits Attilával, de őt a klubja nem engedte el és majd nyáron megpróbáljuk újra. Nagy eredménynek tartom, hogy a kiskőrösi gyökerekkel rendelkező Juhász Lászlót sikerült Kozármislenyből leigazolni. Neki a pályafutása Kiskőrösről indult, voltak magasabb osztályú ajánlatai is, de bennünket választott és 31 évesen minden rutinjával megpróbál nekünk segíteni a céljaink elérésében. Rajta kívül, velünk kezdte el a felkészülést az izsáki Prikidánovics Márk és Csomor Áron, akik leigazolása most van folyamatban. Nagy öröm, hogy Petrovics Kevin visszatért Németországból, aki szintén nagy erőssége lehet a csapatnak.
Előzetesen úgy gondoltam, hogy legalább két új játékosra lenne szükség, mert létszámban kevesen voltunk, de így a keretünk még erősebb lett.

Kapcsolódó cikk
Juhász Lászó: „Én egy alázatos játékosnak tartom magam”
Juhász Lászó: „Én egy alázatos játékosnak tartom magam”
Juhász László Kiskőrösön kezdett focizni Biácsi Gábor kezei alatt, majd megfordult Dunaújvárosban, Kecskeméten, a Budapest Honvédnál. Az utóbbi években a...

A tavaszi szezonnak milyen reményekkel vágtok neki?

Nagyon óvatosnak kell lennünk, mert az őszi jó teljesítményünknek köszönhetően minden csapat megtanulta a nevünket és az ellenfeleink nagyon komolyan számolnak velünk. Fel kell készülnünk arra, hogy mindenki bennünket akar majd legyőzni. Fejben nagyon ott kell lennünk minden mérkőzésen és ugyanazt a csapatmunkát kell hoznunk, amit az őszi szezonban is mutattunk.

Mondhatom úgy is, hogy a kiskőrösi címerért, a kék-fehér mezért, csúszni, mászni, küzdeni kell, mert nagyon erős ellenfelek várnak ránk.

Nagyon hosszú tavaszi menetelés áll előttünk, mert az elmaradt mérkőzésekkel együtt összesen 17 találkozót kell még lejátszanunk. Nem lesz sétagalopp ez a sorozat, amelyben minden kerettagra szükségünk lesz, mert lehet sérülés, eltiltás lapok miatt vagy egyéb okok miatt is hiányozhat bárki. Amennyiben beleadunk apait, anyait és úgy küzdünk, mint azt ősszel tettük, akkor nagyon szép sikert érhetünk el.
Kivagyunk éhezve egy jó eredményre és amennyiben tudjuk, akkor szeretnénk megnyerni a bajnokságot.

Szerintem a legjobb szurkolótáborunk van a megyében, szép számban látogatják a hazai találkozóinkat és az idegenben lejátszott mérkőzésekre is sokan elkísérik a csapatot, így vendégként is hazai hangulatban léphetünk pályára. A szurkolóink támogatását szeretnénk majd meghálálni a jó teljesítményünkkel és egy sikerekben gazdag szezonnal.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (22 db kép)
MEGOSZTÁS