A megyei első osztályú bajnokság 14., szintén őszről elmaradt fordulóját pótolták a csapatok hétvégén. Akasztó csapata a szomszédvár Hartát fogadta február 7-én, vasárnap. Ez a találkozó mindig nagy presztízzsel bír. Nem volt ez másként most sem.

A hazaiak dolgát nehezítette, hogy az elmúlt fordulóban Bányai Mátét kiállították, így ő nem játszhatott a Harta elleni mérkőzésen. Illetve a kapus, Németh Zsolt pedig megsérült szintén az elmúlt mérkőzésen. Így őt, a megye hármas csapat egyik kapusa, Gombár Roland helyettesítette.

-Hirdetés-

A találkozó előtt a hazaiak joggal bizakodhattak, hiszen a Kiskunfélegyházától jó játékkal kaptak ki. Azonban, a Harta elleni derbin ez a jó játék már nem mutatkozott meg.

Akasztó FC – Harta SE 1-2

Gombár Roland bravúrja a találkozó elején

A találkozó Hartai helyzetekkel indult. Mindjárt az 5. percben a vendégek gólvágója Ivacs Gábor jobb oldali szabadrúgását védte Gombár. A 12. percben azonban már tehetetlen volt. Hamar Erik labdaszerzése után remek passzal szolgálta ki a védők között kiugró Ivacsot. Aki a kijövő hazai hálóőr mellett higgadtan gurított a kapuba 0-1. Máris vezettek a vendégek. Az első játékrészben ezen kívül még egy helyzetet sikerült feljegyezni. A 35. percben Danó Dominik beadása után újra Ivacs vette célba Gombár kapuját, azonban a hazai portás most is a helyén volt, és védte a löketet. Így a szünetre egygólos vendég előnnyel vonultak a csapatok.

Hamra Erik és Vincze Dezső küzd a labdáért
A szünetben próbálta felrázni együttesét a hazaiak mestere Szrenkó István.

Ami a második félidő elején már látszódott is. Ugyanis, a 47. percben Csoba Gábor passza után Szabó Zsolt adta be a lasztit, melyet a középen érkező Cebei Gergő fejelt centikkel mellé. Továbbra is támadásban maradtak a hazaiak. Az 58. percben még emberelőnybe is kerültek. Danó Dominik megkapta második sárgalapját, így idő előtt véget ért számára a találkozó. Hat perc múlva összejött az egyenlítés az Akasztónak. Dobosi Zsolt bal oldali szöglete után a felugró Pölöskei kezéből kiperdült a labda. Éppen Vincze Dezső fejére, aki közelről a vendég kapuba bólintott 1-1.

Vincze Dezső egyenlített

Három percre rá a hazai Juhász beadása után, nagy ziccerben Vincze Dezső nem érte már el a labdát. Így, a vendégvédők tisztázni tudtak. A 80. percben az első valamirevaló helyzetét a második félidőben gólra váltotta a Harta. Egy szabadrúgás után a percekkel korábban beállt Nagy Márk fejelt jobbról a hazai kapuba 1-2. Gyakorlatilag a középkezdés után máris egyenlíthettek volna a hazaiak. Juhász Tamás remek passza után Cebei Gergő lőtte a lasztit Pölöskeinek. A 88. percben Vincze Dezső jobb oldali szabadrúgását hárította lábbal a vendégek portása. A 91. percben Nagy Márk, jó húsz méterről megküldött lövését tolta ki Gombár.

A Hartai vezető gól szezője Ivacs elől tisztáz Kerekes

Az Akasztó nem tudta kihasználni emberelőnyét. Nem tudta megismételni múlt heti jó játékát. Így, megint vesztesen voltak kénytelenek elhagyni a pályát. A Harta taktikusan játszva nyerte meg a rangadót.

A találkozó után a vendégek játékos-edzője és a hazaiak technikai vezetője nyilatkozott hírportálunknak.

Judák László, az Akasztó FC technikai vezetője:

Nagyon csalódottak vagyunk a mérkőzéssel kapcsolatban. Ezt a mérkőzést nagyon szerettük volna megnyerni. Mivel, a múlt héten a csapat remekül, és jól játszott. Örömteli volt a játékunk és ez bizakodásra adott okot, hogy a Hartát meg tudjuk verni. Sajnos ma a helyzeteink kimaradtak. Az emberelőnyünket nem tudtuk kihasználni. Nem értjük, hogy lehet egyik hétről a másikra így futballozni. Sajnos csak azt tudjuk mondani, hogy itt rendet kell rakni a fejekben. Mindenkinek meg lett mondva, hogy gondolkodjon el a következő héten. Ezt vasárnapra, a Kecel elleni mérkőzésre ki kell javítani. Mert csak akkor tudunk előrébb lépni. Illetve nem jó, hogy nézők sincsenek. De ettől függetlenül érdeklődnek és mindig magyarázkodnunk kell. A csapatnak rendbe kell tennie magát, és megnyerni a következő mérkőzést.
Hozzáteszem, a játékvezetés ma nagyon korrekt volt.

Csehi Tamás, a Harta SE játékos-edzője :

Először is, óriási gratuláció jár a csapatnak. Tíz emberrel is gólt tudtunk rúgni, és meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Kezdünk csapattá formálódni. Fizikálisan is jövünk felfelé. Egyre többször megmutatkozik ez a pályán is. Nagyon örülök, hogy a csapat születésnapom alkalmával meglepett ezzel a győzelemmel. Úgy érzem, megérdemelten nyertünk, mert jobban akartuk és csúsztunk-másztunk egymásért. Ami az elmúlt időszakban nem nagyon volt ránk jellemző.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (43 db kép)
MEGOSZTÁS