Csengőd Község Önkormányzatának az Orvosi eszközfejlesztés Csengődön 2020 című, MFP-AEE/2020. kódszámú, a Magyar Falu Programban 2020 tavaszán benyújtott pályázata alapján 2.663.930 Ft értékben orvosi eszköz, felszerelés és berendezés vásárlására nyílt lehetőség.

A benyújtott pályázat keretében a fogorvosi és háziorvosi ellátás, valamint a védőnői szolgálat gazdagodhatott eszközökkel a község javára, melyeket Kelemenné dr. Gszelmann Aliz jegyző, és Pivarcsi Csaba polgármester adott át a szakembereknek 2021. február 10-én, szerdán.

Dr. Ruzsáli Pál csengődi háziorvos örömmel vette át a sebészeti eszközöket
-Hirdetés-

A háziorvosi ellátás, egyebek mellett sebészeti és mérőeszközökkel, nagyértékű, 24 órás ambuláns vérnyomásmérővel, látásvizsgáló táblával gazdagodott. A fogorvos munkáját egy polimerizációs lámpa és egy fogkő-eltávolító készülék segíti ezután.

Dr. Ágotai Attila fogszakorvos munkáját is új eszközök segítik

A védőnői szolgálat az irodai eszközök mellett magzatiszívhang-hallgatót, mérőeszközöket, látásvizsgáló táblát, csecsemő- és személymérleget, vizsgálóágyat vehetett használatba.
Mindhárom egészségügyi ellátás várótermébe új székek is érkeztek, így a betegek várakozása is kényelmesebbé vált.

Turi Szivia védőnő új csecsemőmérleget vehetett át

Mint azt Pivarcsi Csaba polgármester elmondta, azzal, hogy a pályázat 100 százalékos finanszírozású, rendkívül kedvező lehetőség nyílt az egészségügyi ellátás fejlesztésére Csengődön.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (3 db kép)
MEGOSZTÁS