Február 17-18-án reggel 9 és 13 óra között várják az önkéntes véradókat a Petőfi Sándor Művelődési Központba Kiskőrösön.

A donorokat Sutus Etelka, a Magyar Vöröskereszt Kiskőrös Területi Szervezetének vezetője fogadja, aki még az ajtóban ellenőrzi a véradásra jelentkezők testhőmérsékletét és gondoskodik a szakszerű kézfertőtlenítésről is.

Minden véradó egy AVON csomagot kap ajándékba távozáskor

A regisztrációt és a vérvételt az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai végzik. A mai napra 50 tervezett véradást kalkuláltunk be, melyet már délelőtt sikerült teljesítenünk az önkéntes véradóknak köszönhetően. Ezúttal a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola osztályai között hirdettem versenyt, melynek célja, hogy minél több donort mozgósítsanak. A nyeremény egy torta lesz, mely pénteken kerül átadásra az iskolában – nyilatkozta hírportálunknak Sutus Etelka.  

A szelvényeket egy erre a célra kihelyezett dobozban gyűjtik
-Hirdetés-

Andriska János: Minden évben, amikor csak tehetem részt veszek a meghirdetett alkalmakon. Ez a 28. alkalom itt Kiskőrösön, habár már korábban a Honvédségnél is adtam vért. Aztán volt egy balesetem, amikor nekem is segítségre volt szükségem. Azóta folyamatosan adok vért, és bízom benne, hogy másnak is ugyanakkora segítség ez, mint akkor nekem. 

Andriska János 28. alkalommal adott vért

Kothencz Dániel: 28 éves vagyok. Ez lesz az első véradásom. A munkahelyemen hallottam, hogy van lehetőség véradásra, én pedig úgy gondoltam, hogy szeretnék segíteni másoknak.

Kothencz Dániel most adott először vért 

Tóth-Szivák Erika: Már a balesetem előtt is véradó voltam, de azóta rendszeresen. Amikor szükségem volt rá, én 18 adag vért kaptam, meg rengeteg plazmát. Szóval elsősorban azért vagyok most itt, mert a vér életet menthet.

Véradásra várakozók a művelődési központ előterében

A koronavírus járvány ideje alatt a véradás feltételeiről részletesen az alábbi linkre kattintva olvashatnak: www.ovsz.hu/ovsz/veradoknak-szolo-tajekoztatas

Kiskőrös térségében legközelebb Kecelen, Kaskantyún és Tázláron lesz véradás.
Kapcsolódó cikk
Folytatódnak a véradások Kiskőrös térségében
Folytatódnak a véradások Kiskőrös térségében
Februárban is szerveznek véradásokat Kiskőrösön és környékén. Hírportálunkat Sutus Etelka, területi vezető (MVK Bács-Kiskun Megye – Kiskőrös Területi Szervezete) tájékoztatta...

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (12 db kép)
MEGOSZTÁS